Читај ми!

Краљица Камила четврти члан краљевске породице на одсуству

Британској монархији задат је још један ударац након што је за четвртог истакнутог члана краљевске породице најављено да ће се накратко повући из јавности.

Супруга краља Чарлса, краљица Камила требало да направи кратку паузу у извршавању краљевских дужности након веома напорне четири недеље током којих је имала више активности него обично. Током периода након 5. фебруара, када је објављено да је краљу Чарлсу дијагностикован рак, обавезе и задужења морали су да буду другачије распоређени.

Према писању Тајмса, 76-годишња краљица неће имати дужности током читаве следеће седмице, то јест до 11. марта, и подразумева се да ће део одсуства провести опуштајући се са краљем и породицом.

Овим саопштењем потврђено је да је Камила четврти истакнутији члан краљевске породице који је тренутно на паузи када су јавна појављивања и друге дужности у питању. Последњих месеци на одсуства су отишли краљ Чарлс, принц Вилијам и принцеза Кетрин.

Супруга престолонаследника Вилијама, 42-годишња Кејт, није виђена у јавности откако је 16. јануара била подвргнута операцији абдомена на клиници у Лондону.

Кенсингтонска палата од тада је пружила веома мало информација о здравственом стању принцезе. Кејт је оперисана у истој болници у којој је краљ Чарлс имао интервенцију на простати при чему су анализе показале да има рак, али не на тој жлезди.

Принцеза Кејт последњи пут појавила се у јавности на Божић, у децембру прошле године, када је краљевска породица од резиденције Сандрингем пешачила до цркве, и она ће се на дужност вратити најраније после Ускрса.

Принц Вилијам је своја задужења смањио на минимум током неколико недеља након операције своје жене како би је подржао током опоравка и помогао у бризи око њихове деце. Принц од Велса вратио се дужностима крајем фебруара, али је прошле недеље отказао долазак на једну манифестацију, што је подстакло нове спекулације о здрављу његове супруге.

У међувремену, краљ Чарлс је такође осетно разредио обавезе док прима терапију за лечење рака.

Здравствени проблеми британског монарха довели су у питање низ краљевских активности предвиђених за 2024. годину, укључујући прву планирану турнеју Чарлса и Камиле по Аустралији откако су постали краљ, односно краљица.

„Аустралијанци би више волели да Чарлс дође у посету, али бисмо имали разумевања уколико се то не би десило због савета лекара да не путује“, рекао је председник Аустралијске монархистичке лиге Ерик Абец.

Иако се Чарлс углавном повукао из јавног живота, он редовно прима извештаје од Владе Велике Британије и одржава састанке са премијером Ришијем Сунаком.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво