Сексуално задовољство је дар од Бога, али избегавајте порнографију, саветује папа Фрања

„Сексуално задовољство је нешто што треба неговати, рекао је, али га поткопава порнографија, а задовољство без везе може да створи облике зависности", рекао је папа Фрања током катахезе на општој аудијенцији на Тргу Светог Петра.

Сексуално задовољство је дар од Бога, али избегавајте порнографију, саветује папа Фрања Сексуално задовољство је дар од Бога, али избегавајте порнографију, саветује папа Фрања

„Морамо бранити љубав“, рекао је папа и додао: „Победа против пожуде може бити доживотни подухват".

Чинило се да папа Фрања одговара конзервативним критичарима, који су били љути прошле недеље након што се поново појавила књига са сексуално експлицитним садржајем, коју је пре више деценија написао Виктор Мануел Фернандез, аргентински кардинал близак папи, који је већ био познат као аутор још једне књиге са темама о сексу, написане у његовој младости, а која је укључивала поглавље које описује разлике између мушких и женских оргазама.

Као одговор на новији скандал, Фернандез, чије су именовање на једну од најмоћнијих функција Ватикана критиковали конзервативни кардинали, рекао је: „Сигурно не бих то сада написао".

Године 2022, током разговора о опасностима друштвених медија, папа је упозорио на „ђавола“ дигиталне порнографије, признајући да свештеници и часне сестре такође гледају порнографију. „То је порок који толико људи има. Ђаво улази одатле".

Крајем 2020. године, Ватикан се нашао у непријатној ситуацији када је био приморан да „тражи објашњења од Инстаграма” након што је са званичног налога на Инстаграму папе Фрање, којим заједно са другим његовим налозима на друштвеним мрежама управља тим људи, „лајкована” фотографија бразилске манекенке Наталије Гарибото. „Свиђа ми се“ са папиног налога било је видљиво на њеној страници неколико дана.

Из Ватикана је тада саопштено: „Можемо искључити да је лајк дошао од Свете столице“.

недеља, 05. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара