Читај ми!

Вил Смит изненадио студента који је бициклом прешао Африку да би се уписао на универзитет

Холивудска звезда Вил Смит изненадио је Гвинејца који је бициклом пропутовао преко целе Африке до Каира како би похађао универзитет у Каиру, при чему је прешао 4.000 километара.

Прошле године Мамаду Сафају Бери кренуо је на пут из Гвинеје за Египат како би похађао Универзитет Ел-Ажар, у нади да ће га примити.

Смит му је поклонио лаптоп, нови бицикл, као и ваучере за карте тако да може да купи карте да посети своју породицу или да узме њима карте да дођу у посету.

Прослављени глумац рекао је да га је Беријева прича „дубоко погодила“ када је први пут сазнао за њу преко Би-Би-Сијевог налога на Инстаграму.

„Желим да свет чује твоју причу“, рекао је Смит Берију, који није могао да верује да разговара са филмском звездом: „Ово је Вил Смит! Обожавам твоје филмове.“

Ожењени отац једног детета није могао да приушти авионску карту, па је уместо тога четири месеца бициклом путовао кроз Мали, Буркину Фасо, Того, Бенин, Нигер и Чад.

Путовао је кроз подручја учесталих напада џихадиста, као и земље у којима је изведено неколико војних пучева. Три пута је хапшен без разлога – два пута у Буркини Фасо и једном у Тогоу.

Када је стигао у Чад упознао је једног новинара, који је интервју са њим поставио онлајн, због чега су се нашли неки добри Самарићани који су му финансирали лет за Египат.

Када је стигао у Каиро, успео је да се упише на универзитет, прво на исламске студије, а потом на инжењерство и то са пуном стипендијом. „Када се посветите путовању, универзум одлучи да вам помогне“, рекао му је Вил Смит, цитирајући писца Паола Коеља.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара