Читај ми!

Топ 10 креација на црвеном тепиху у 2023. години

Моћ црвеног тепиха, као гламурозне светске позорнице, многи су веома озбиљно схватили. С тог места славни шаљу поруке у етар.

Топ 10 креација на црвеном тепиху у 2023. години Топ 10 креација на црвеном тепиху у 2023. години

Још једна година ближи се крају, време је да се осврнемо на звезде које су прошетале црвеним тепихом у најблиставијим модним издањима током 2023. године. 

Иако је Холивуд штрајковао скоро четири месеца, па су бројне најављене манифестације отказане, необични стајлинзи славних ипак нису прошли незапажено.

Од посвећеног имитирања мачке Шупет Карла Лагерфелда, костима који је Џеред Лето понео на Мет гали у мају ове године, до Марго Роби која промовише изглед лутке у природној величини током турнеје поводом филма „Барби“. Својим костимом доказала је сјајну креативност и стил.

На различитим догађајима током године, бела боја је доминирала на црвеним теписима Мет гале, додели Оскара, Канском фестивалу.

Десет најбољих креација на црвеном тепиху у 2023. години

Неки су искористили прилику да промовишу независне дизајнере у време када су се из економских разлога мали брендови повукли са модног тржишта. Најпознатији су и даље доминирали модном сценом, одрживом и необичном модом.

Хари Стајлс на додели Гремија

На додели Америчких музичких награда у Лос Анђелесу тријумфовао је британски музичар Хари Стајлс са својим најбољим поп вокалним албумом. На сцену је Хари Стајлс изашао у комбинезону са дубоким деколтеом који је украшен кристалима „Сваровски”.

Његов комбинезон подсећао је на оне које су носили Мик Џегер и Дејвид Боуви седамдесетих година. Креацију комбинезона потписује Хари Ламберт.

Марго Роби у креацији Вивијен Вествуд на лондонској премијери филма „Барби“

Током летње турнеје Марго Роби и њен стилиста Ендру Мукамал педантно су реконструисали изглед лутке Барби у природној величини. Један од најраскошнијих тренутака био је у Лондону, када је Марго Роби појавила у беби-розе хаљини, дизајнерке Вивијен Вествуд, креација је инспирисана лутком Барби.

Карди Би на додели МТВ видео-музичких награда

Реперка и глумица Карди Би никада није бежала од модног стила са примесом драматичности, иако је позната по модним комадима кућа „Тери Маглер“ и „Баленсијага“. На поменутој свечаности ипак је носила модел малих независних дизајнера.

На додели МТВ видео-музичких награда, понела је хаљину турско-британске дизајнерке Диларе Финдикоглу. Хаљина је направљена од сребрних укосница.

„Морам да будем креативна у свему, наступу, одећи, сликама, стилу“, рекла је Карди Би.

Џeред Лето у костиму мачке на Мет гали

Овогодишња Мет гала била је посвећена одавању почасти наслеђу и креацијама Карла Лагерфелда. Били су ту бисери, твит, седе перике. Џеред Лето је имао другачију аутфит који је доминирао. Славни глумац појавио се у костиму мачке Шупет, са белим шапама и плавим очима која је била незванична маскота догађаја – омиљена Лагерфелдова мачка.

Његов костим дизајнирала је компанија за реквизите и костиме СЦПС. За већину људи Летов костим био је потпуно изненађење.

Фан Бингбинг на Филмском фестивалу у Кану

Кинеска глумица Фан Бингбинг је ове године одушевила избором хаљине на Филмском фестивалу у Кану.

Хаљина Кристофера Буа, бајковита креација са мотивима џунгле, коју је понела Фан Бингбинг, највише је импресионирала новинаре, пре свега својим стилом. Осликана мотивима шуме бамбуса, подсетила је на традиционалну кинеску уметност.

Ен Хатавеј у старинском „Валентину“ на додели британских модних награда

Архивски Валентинов изглед Ен Хатавеј, који је стилизовала Ерин Волш, није био само подражавање, већ је понудио и модни обрт повезан са претераним уносом угљених хидрата.

„Валентино га је дизајнирао мислећи на шпагете“, рекао је за Вог, Џанкарло Гуамети.

„Увек сам сањала да будем тестенина“, уз осмех је прокоментарисала глумица Ен Хатавеј.

Џенифер Лоренс у „диору“ и јапанкама на Филмском фестивалу у Кану

Сјај и гламур Кана могу бити неодољиви, али Џенифер је била посебна у „Диоровој“ креацији и црним јапанкама.

Стилиста је био Џејми Мизрахија, а хаљину је понела глумица Џенифер Лоренс. Упарила је класичну црвену „Диорову“ хаљину принцезе са удобним црним јапанкама.

„Скјапарели“ Сијена Милер у свету Вога

Сијена Милер спектакуларно је дебитовала у свету Вога у септембру ове године.

Сјајна креација стилисте Харија Ламберта, који је одабрао етеричну, дводелну пуф-лопту бренда „Скјапарели“ која је савршено уоквирила стомак Сијене Милер.

Риз Ахмед у „пради“ на додели Оскара

Иако није био сасвим без мајице, Ризу Ахмеду ипак су се виделе голе груди на овогодишњој додели Оскара. Ахмед и његова стилисткиња Џули Ранголи представили су модел „Праде“, најновији дизајн колекције за 2023.

Поред одела, Ахмед је носио ружичасту кошуљу од шетланд вуне која је вирила испод модерног сакоа, са оковратником из седамдесетих.

И Ријану обукао „Скјапарели“ на додели Златних глобуса

Ријана је можда била једна од најбоље обучених учесника доделе „Златних глобуса“.

За изглед се побринуо њен дугогодишњи сарадник Џалал Вивер, па је Ријанин прилагођени црни баршунасти стил био романтичан и подсећао на стари холивудски гламур. Са огромним шалом и одговарајућим сомотским рукавицама до лактова.

петак, 05. јул 2024.
29° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару