Читај ми!

Кад звезде проговоре о себи – аутобиографије које су уздрмале јавност

Од Деми Мур и Метјуа Перија до Елиота Пејџа и принца Харија – неколико аутобиографија објављених последњих година изазвало је велику пажњу јавности и турбуленције у свету шоу бизниса, али и шире. 

Мемоари познатих личности увек изазивају пажњу. О њиховим животима се много спекулише, па сведочанства из прве руке често изазову буру у јавности. СЦМП подсећа на аутобиографије које су последњих година подигле највећу прашину, од којих издвајамо неколико најзанимљивијих.

Деми Мур 

 Познато је да се Деми Мур није суздржавала када је навела нека велика имена и Холивуда и естаблишмента у својим мемоарима Inside out 2019. Од чињенице да су ћерке близнакиње бившег председника Џорџа Буша „на крају пушиле марихуану" у кући њеног бившег мужа Ештона Кучера, до шокантног открића да је режисер Ед Звик хтео да је ангажује у свом филму само под условом да смрша. Ипак, највише „отрова" сачувала је за Кучера и детаље њихове интимне везе, описујући га као „све мање присутног“, до њиховог развода 2013, а на крају и као прељубника.

Метју Пери

 Метју Пери је умро прошлог месеца, мање од годину дана након објављивања мемоара Пријатељи, љубавници и Велика страшна ствар, који су многима отворили очи. Звезда серије Пријатељи приказала је у књизи своју борбу са зависношћу од алкохола и дрога. Глумац је признао, између осталог, да је потрошио седам милиона долара на различите облике рехабилитације и да је прерано напустио Џулију Робертс јер се плашио да јој „никада неће бити довољан“.

Принц Хари

 Очекивало се да ће мемоари принца Харија разбацати перје, али мало ко је претпоставио да ће то бити тако оштар приказ живота унутар Бакингемске палате. Мало је рећи да је књига Резерва бацала бомбу за бомбом. Убрзо након експлозивног документарца на Нетфликсу, то је био први пут да је један високо рангирани члан краљевске породице открио интимне детаље о животу унутар највећег симбола Велике Британије. Међу открићима је било и то да га је брат, принц Вилијам, напао у кухињи, чињеница да је изгубио невиност са старијом женом и признање да су и он и његов брат покушали да убеде оца да се не ожени актуелном супругом и сада краљицом, Камилом.

Џесика Симпсон

 Мемоари Џесике Симпсон Отворена књига из 2020. привукли су пажњу због њене потресне искрености о сексуалном злостављању у детињству, проблематичном односу са музичарем Џоном Мајером, али и борби с килограмима, након што јој је директор музичке издавачке куће тражио да смрша шест килограма, па потом инсистирао на томе да настави све док не добије „трбушњаке Џенет Џексон". Такође је признала да се заљубила у тада веома младог Рајана Рејнолдса када су као деца били на аудицији за Клуб Микија Мауса.

Елиот Пејџ

Трансродни канадски глумац, који је успешну каријеру почео као глумица, коначно је могао да буде свој након што је 2014. прво открио да је геј, а затим и 2020. променио пол. Пејџ је сва своја осећања преточио у књигу Pageboy (Паж), у нади да ће то бити утешна и инспиративна прича за друге који се боре са истим проблемом. Признао је да је одрастао уз злостављање и „сталан осећај да нешто није у реду“. Такође је признао раније неоткривену везу са глумицом Кејт Маром.

Барбра Страјсенд

 Као најстарија и последња од познатих личности које су протеклих пар година узбуркале јавност аутобиографијама, осамдесетједногодишња легендарна глумица и певачица је свој бурни живот описала у књизи Зовем се Барбра, на импресивних готово хиљаду страна. Као једна од ретких добитница и Оскара, и Тонија, и Еми и Греми награда, пријатељица многих славних личности, од Марлона Бранда до краља Чарлса, испричала је много занимљивих прича у тек објављеној књизи, које ће интригирати читаоце ове зиме.

субота, 06. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару