Читај ми!

Гламур и тијаре на прослави пунолетства будућег данског краља

Погледајте како је гламурозно протекла прослава пунолетства будућег данског краља, принца Кристијана, најстаријег сина престолонаследника Фредерика у Копенхагену.   

Гала вечера коју је данска краљица Маргрете II приредила поводом 18. рођендана свог унука, принца Кристијана, била је прилика за дружење слављеника са успешним вршњацима из целе Данске, са Гренланда и Фарских острва. 

Не памти се када је толико младих људи присуствовало једном банкету у палати Кристијансборг, јер су се 18-годишњацима који су већ остварили значајне успехе у спорту, култури и уметности, придружиле и млађе генерације краљевских породица севера Европе, са којима данска породица има блиске породичне и пријатељске односе.  

Тако су прослави пунолетства принца Кристијана присуствовале чак четири будуће краљице Старог континента: 21-годишња принцеза Елизабета од Белгије, 19-годишња Катарина Амалија од Холандије, принцеза Ингрид Александра од Норвешке, која је пунолетство прославила прошле године и 11-годишња Естел од Шведске. 

Белгијска и холандска престолонаследница су у Данску дошле саме, док су Ингрид Александра и Естел дошле са родитељима, што и не чуди, будући да су и норвешки престолонаследник Хокон и шведска престолонаследница Викторија крштени кумови принца Кристијана. 

Осим представника монархија севера Европе, прославу Кристијановог рођендана нису пропустили ни његови грчки рођаци, будући да је краљица Ана Марија од Грчке млађа сестра данске краљице.

Како и доликује, гала банкет није прошао без елегантних тоалета и бљештавих драгуља и тијара, а будућа генерација краљица, које су изузетно лепе младе даме, представила се у најбољем издању и биће врло занимљиво пратити како ће се даље током година развијати њихов стил и модни укус.

Породице су се потрудиле да им и стајлинг буде у тону.

Норвешка принцеза Ингрид Александра је из маминог ормара извукла раскошну Валентино хаљину на једно раме, а на глави је имала Бушерон бисерну тијару своје чукун баке принцезе Ингеборг, коју је носила премијерно прошле године за свој 18. рођендан. 

Холандска принцеза је показала да је достојна наследница своје мајке краљице Максиме, блистајући у дугој љубичастоплавој хаљини са плаштом, коју је укомбиновала са сафирном тијаром краљице Еме.

И белгијска принцеза итекако има на кога да се угледа, будући да је њена мајка, краљица Матилде, једна од најстилизованијих припадница краљевских породица. Елизабета је такође била елегантна у бисернобелој хаљини голих рамена модне куће Натан и са Волфер дијамантском дијадемом.

Ни старија генерација није "подбацила". Краљица Маргрете била је на нивоу задатка у омиљеној упадљиво црвеној хаљини и са својим чувеним бисерима, док су обе њене снахе биле изузетно атрактивне: слављеникова мајка Мери у светлуцавој тегет хаљини Јеспера Ховринга, а Мари у врло секси издању и асиметричној розе хаљини Ели Саб. 

Исти дизајнер био је заслужан и за изглед шведске престолонаследнице Викторије, која је била једна од најдецентнијих, у нежној хаљини боје пудера, као из романа Џејн Остин, пропраћеној Бушерон тијаром у облику ловоровог венца и импресивном дијамантском огрлицом краљице Јозефине.

Краљица Маргрете је својим младим, али и старијим гостима за крај приредила право изненађење, када се свечана дворана палате Кристијансборг претворила у концертни подијум, а сви весело заиграли уз тактове песама данске музичке звезде Бенјамина Хава.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару