Читај ми!

Добитник признања Пулског фестивала за животно дело Миодраг Кривокапић: За мене је глума – терапија

Јубиларни 70. Пулски филмски фестивал био је прилика за нове филмове, али и за сећања. Публика се сећала Неде Арнерић и Ене Беговић, југословенских хероина. Награда Фестивала „Фабијан Шоваговић” за животно дело, припала је нашем глумцу Миодрагу Кривокопићу.

Познати глумац каже да му додељено признање много значи и да је „ни у сну није очекивао“.

„Стварно, то је једна од ретких ствари која ме је затекла кад су награде у питању, тако да морам да признам да ме је то и обрадовало. Наиме, ја сам негде почео моје прве представе у позоришту, и први филм са Шоваговићем сам почео. Мој деби је био у филму Сељачка буна, Ватрослава Мимице, где је Шова играо Матију Гупца, а ја сам играо једног од његових пунтара, или како би рекли устаника, побуњеника.

Тада сам се први пут срео са њим, а у позоришту, то је било на летњим играма у Дубровнику, Дунду Мароју, па онда оном чувеном Кристифору Колумбу. Тако да ме за Шову вежу ти почеци који су увек, мени се чини, најзначајнији”, рекао је Кривокапић.

Играо је у око 30 филмова и чак 60 серија: „Ја филм волим јер пружа неке друге могућности које позориште не, али зависи од тога с ким радиш. Ја сам имао срећу да сам стварно радио са неким изузетним нашим филмским режисерима. Кренемо од Живка Николића, Рајка Грлића, Зафрановића, тако да сам имао ту срећу да ме је филм хтео, а и на телевизији је било тога доста”.

На питање о томе да ли му је глума нешто дала, а нешто узела, Кривокапић каже да на глуму гледа као на терапију.

„Ја био доста повучен као дете, и онда кад сам открио то поље слободе, тај мрак који је осветљен, где сам ја слободан и где сам могао да будем најближи себи, то ми је пружило огромно задовољство. И ту сам знао да из себе извучем неке ствари о којима нисам ни знао да их поседујем”, објаснио је глумац и поручио да је његов животни мото: „Само да смо живи и здрави, и да је мир, мир свима”.

Током лета, Кривокапић ће бити на Брионима, где са Радетом Шербеџијом игра у чувеној представи Краљ Лир.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара