Читај ми!

Kоља Пејаковић: Уметност не може да буде хоби, морате јој посветити цео живот

Николу Kољу Пејаковића знамо као сценаристу, редитеља, глумца, музичара и сликара, али он каже да га гризе савест када му неко каже да је све то: „По образовању сам позоришни редитељ, све остало радим успут. Из тог фундуса знања касније су изашли неки други послови које сам радио“.

Иако каже да се осећа добро у свим „споредним улогама“ и да тако функционише целога живота, сећа се да је већ у детињству схватио да уметност тражи дубоку посвећеност: „Гитару сам почео да свирам са седам година, рано само почео и да сликам, али сам одмах схватио да – ако желим да се бавим уметношћу – морам да јој посветим цео свој живот, она не може да буде хоби“.

 У „Бањалучкој трилогији“, чији трећи и коначни део под називом „Kожа“, гледамо на јесен, Kоља је сценариста и глумац.

За „Kожу“ каже да је њему лично веома важна: „Та серија је најличнија и у њој играм и главну улогу“.

Иако - како каже, серије пише по наруџбини, свако писање одмах постаје лично: „Kада добијем наруџбину, серија постаје `мој проблем`. Нађем неке `квачице` за које се држим и све постаје лично. Увек је важно рећи истину када пишете, публика то препозна и реагује“, закључује Пејаковић и најављује четврти албум „Kоље и гробовласника“ под називом „Срећа и друге бриге“ за крај јуна.

Шта је још Kоља испричао Драгани Kосјерини и Аци Стојановићу гостујући у емисији „Један добар дан“, погледајте у видеу с почетка текста.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво