Читај ми!

Легендарни Долф Лундгрен открио да већ осам година болује од рака

Пуних осам година шведски глумац Долф Лундгрен бори се са канцером бубрега и његовим метастазама, а сада је први пут причао о томе и како му је болест променила поглед на живот.

У интервјуу за подкаст In Depth With Graham Bensinger, шведски акциони глумац Долф Лундгрен открио је да бори против рака још од када су му доктори открили тумор у бубрегу 2015. године.

„Ово је први пут да причам о овоме. Ако мој пример може да помогне да спаси живот некоме у сличној ситуацији, онда вреди о томе да причам“, рекао је звезда франшизе Роки.

Шведски глумац рекао је Бенсингеру да су му доктори у Лос Анђелесу пронашли малигни тумор у бубрегу 2015. године и да је потом оперисан и био у ремисији.

„Снимају вас сваких шест месеци. После на сваких годину дана. Све је било у реду пуних пет година. Кад сам се вратио у Шведску 2020. године и имао сам неку врсту горушице и враћања желудачне киселине. После урађене магнетне резонанаце приметили су још тумора у том делу“, испричао је глумац.

Током операције извађено му је шест тумора.

Нови тумор величине лимуна

Након тога, отишао је да снима филм који је требало да режира и да глуми у њему. Тада га је доктор звао, док је био у Алабами, и рекао му да су открили још један тумор у јетри.

Пред операцију на основу снимака, хирург му је, међутим, рекао да овога пута неће моћи да га оперише: „Порастао је. Превелик је. Не можемо да га извадимо. Величине је омањег лимуна.“

Морао је да се подвргне систематској терапији, због чега је почео да пати од пропратних ефеката и дијареје, па је смршао.

Када је отишао у Лондон да снима Плаћенике 4 и Аквамена и изгубљено краљевство на јесен 2021. године каже да је доктор већ мислио да је готово.

„Кад се присетим, доктор је мислио више нема наде. Говорио ми је да треба да направим паузу и проведем време са породицом. Онда сам га питао: 'Колико ми је остало?' Мислим да је рекао две или три године, али сам осетио у гласу да је вероватно мање“, навео је Лундгрен.

Прихватио је то. „Имао сам сјајан живот. Баш сјајан живот. Проживео сам пет живота у овом једном. Нисам био огорчен, али ми је било жао због своје деце и веренице“, истакао је глумац.

Друго мишљење

Због тога је потражио друго мишљење. Онколошкиња Александра Дракаки је успела да идентификује атипичну мутацију његовог канцера, која је уобичајена за рак плућа.

„Да сам се подвргао другој терапији, имао бих још три до четири месеца. Нисам могао да верујем колика разлика се десила за три месеца. Смањивао се за 20, 30 одсто. Прошла година је протекла у томе да гледам како ови лекови дају резултате и болест се смањила за 90 одсто“, истакао је Лундгрен.

Сада, како каже, преостаје да се одстрани ожиљно ткиво и прати стање.

Због осмогодишње борбе, Швеђанин је објаснио да му се променила перспектива на живот.

Бивате захвални на сваком дану који можете да проведете са људима које волите. Цените што сте имали довољно среће да останете живи и уживате у сваком тренутку“, закључио је глумац.

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара