Читај ми!

Хју Грант оптужује таблоид Сан да му је провалио у стан и прислушкивао телефон

Познати глумац сведочио је на Вишем суду у Лондону у парници коју је повео против британског таблоида Сан, тврдећи да су му прислушкивали фиксни телефон и хаковали говорну пошту, само да би сазнали детаље о његовом приватном животу.

Хју Грант је у свом сведочењу пред судом изнео тврдњу да је Сан опљачкао његов стан и ставио уређај за праћење на његов аутомобил, само како би се докопали информација о његовом приватном животу.

Моја тужба се заснива на сазнањима да је Сан починио незаконите радње, укључујући провале по наруџбини, проваљивање и улазак у приватни посед у циљу прибављања приватних информација, тако што су прислушкивали фиксни телефон, хаковали телефон и ангажовали приватне истражитеље да спроведу све ове и друге незаконите поступке против мене“, навео је Грант.

Грант тврди да је 2011. године проваљено у његов стан у Лондону, да су улазна врата скинута са шарки, али да ништа није украдено. Додаје да се следећег дана после провале у Сану појавио чланак у коме је „детаљно описана унутрашњост стана, укључујући податак да је било назнака свађе у домаћинству“.

Грант тврди да у том тренутку није имао појма ко је извршио провалу: „Нисам имао доказе да је ова провала извршена или наручена по налогу штампе, а камоли Сана“.

Глумац је рекао да је парницу покренуо пошто су му пренете информације које су „први пут пружиле јасне доказе да је Сан предузимао незаконите активности и директно циљао мене и моје сараднике“.

Додао је и да га изненађује што је Сан извршио ову провалу баш у тренутку када се спремао да сведочи у јавној истрази о етичким стандардима у штампи. „Наравно, све је то мени било непознато у то време.”

Такође навео је и да је током двехиљадитих Сан ангажовао приватне детективе да провале у две некретнине повезане са његовом филмском продукцијском компанијом и његовом бившом девојком, Лиз Харли. Глумац тврди да су ове провале извршене уз „знање и одобрење Ребеке Брукс која је у то време била уредница Сана“.

Тужба Хјуа Гранта се разматра упоредо са сличним парничним поступком који је покренуо и принц Хари. News Group Newspapers Руперта Мардока, матична компанија Сана, пориче све оптужбе и каже да њихов таблоид никада није предузимао било какве незаконите радње.

Портпарол компаније је навео да: „Сан одлучно одбацује тврдње да је било када наложио некоме да провали у кућу Хјуа Гранта.

На суду су такође изнете тврдње и о томе како је Сан наводно дошао до детаља о Грантовом првом детету, упркос томе што се мајка породила под лажним именом, управо зато да би ту информацију сакрили од медија. Грант наводи да је таблоид сазнао име под којим је примљена у болницу захваљујући „лажима или подмићивању”.

Хју Грант је већ постигао финансијску нагодбу са компанијом "News Group Newspapers" по тужби из 2012. године због хаковања телефона у сада већ угашеним новинама News of the World. Грант тврди да је тек 2022. сазнао да је провала у његов стан извршена у име таблоида Сан, након разговора са приватним истражитељем Гевином Бароузом.

Бароузов доказни материјал такође користи још неколико подносилаца тужби у паралелном низу случајева хаковања телефона који се воде против издавача Дејли мејла – иако је приватни истражитељ покушао да повуче неке од својих навода у тим одвојеним правним поступцима.

субота, 06. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару