Од „кајгане" и „папе" до „мекдоналдса" - највећи краљевски модни промашаји

Погледајте које су модне промашаје припадница европских краљевских породица издвојили корисници друштвених мрежа који прате "краљевску" моду. 

Припадници краљевских породица константно су под будним оком јавности, па не чуди што краљице и принцезе непрестано воде рачуна о свом изгледу и модним комбинацијама које ће да обуку.

Већина има тимове људи који о томе брину, али много тога зависи и од њиховог личног укуса и стила. 

Неке од њих су праве модне иконе, попут холандске краљице Максиме, белгијске краљице Матилде или принцезе Шарлен од Монака, које су увек беспрекорно елегантне и препознатљивог стила и умеју да "изнесу" сваки комад одеће. 

Ипак, и некој од њих уме да се "омакне" нека неусаглашена комбинација, а камоли другима.

Претражили смо на Инстаграму који су модни промашаји током последњих годину дана највише запали за око пратиоцима краљевске моде и преносимо вам неке од примера.

Шарлен од Монака је имала једно комично модно издање у дугом белом капуту и са црним равним шеширом у којем је помало подсећала на свештеника,  па су тај аутфит шаљиво назвали "папским".

Принцеза од Велса,  Кејт Мидлтон, је на прошлогодишњој карипској турнеји углавном блистала у лепршавом  или децентном издању, али се публици уопште није свидела њена жуто-бела струкирана хаљина цветног дезена, са пуфнастим рукавима И карнерићима, коју су назвали „кајгана“.

И белгијска краљица Матилда је имала свој спој боја националне заставе, која је многима личила на сенф и кечап, док су она и краљ присуствовали полагању синовљеве заклетве на војној академији, па су тај аутфит прозвали „мекдоналдс“.

Принцеза Александра од Хановера, ћерка Каролине од Монака, на традиционалном балу Црвеног крста, заиста је личила на новогодишњу шећерлему у дугој хаљини од изувијаног црвеног и белог тила.

Краљица Летисија од Шпаније, чијем се укусу, али и штедљивости у облачењу обично диве, такође је имала дискутабилних момената. 

У жељи да покаже како је витка,  фит и издефинисаних мишића, "штедела" је и на материјалу, па је често умела да открије више него што,  према мишљењу многих,  доликује једној краљици.

Највише су јој замерили разголићене комбинације: хаљине голог стомака и леђа и прекратке сукње или са рупом која открива колено.

И шведска престолонаследница Викторија нашла се на мети критичара који јој најчешће замерају избор комотних сакоа и начин на који их уклопи.

Неславни шампион недостатка модног укуса годинама је војвоткиња од Јорка,  Сара Фергусон,  бивша супруга принца Ендрјуа и снаха краљице Елизабете.

Иако понекад уме и лепо да се обуче, њен модни избор најчешће изазива колутање очију стилских перфекциониста.

Позната је по својим асиметричним сакоима, често војничког,  мундир стила,  или претесним хаљинама, које "кипе", а недавно је била на мети критика и због поцепаних провидних чарапа испод којих се видео ханзапласт.

Међутим, оно због чега Сари свакако треба одати признање јесте њена неоптерећеност и опуштеност.  Шта год да јој замере, она само показује да је за све то ама баш нимало није брига.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво