Читај ми!

Еш Барти: Потпуно сам истрошена и немам више шта да пружим овом прелепом спорту

У емотивном разговору са својом колегиницом, Кејси Делаква, који је објавила на Инстаграму, најбоља тенисерка света, Еш Барти, саопштила је да напушта тенис и покушала да објасни разлоге који су је навели да са 25 година напусти спорт.

Еш Барти је са својом дугогодишњом пријатељицом и бившом тенисерком Кејси Делаква у веома емотивном разговору најавила шокантну одлуку да се повлачи из професионалног тениса.

Барти признаје да јој је било тешко да то јавно саопшти, али с обзиром на то да јој је Делаква била подршка много пута у животу, и професионално и лично, једино са њом је могла да подели и обелодани ту своју одлуку.

„Први пут сам то рекла наглас. И тешко ми је да то кажем, али тако сам срећна и тако спремна, и једноставно у души осећам да је ова одлука, у овом тренутку, за мене као особу, потпуно исправна“, навела је Еш.

Захвална је на свему што јој је тенис пружио, али жели да одложи рекет и јури друге снове.

Открива и да одлуку није донела изненада и да о томе већ дуго размишља. Освајање Вимблдона прошле године променило ју је као особу и као спортисту.

„Да освојим Вимблдон је био мој сан, једини истински сан који сам желела да остварим у тенису и то је утицало да потпуно променим своје погледе. Имала сам тај чудан осећај после Вимблдона и доста сам о томе разговарала са својим тимом. Један мали део мене није био сасвим задовољан, није био сасвим испуњен“, објашњава тенисерка.

Освајање трофеја на Аустралијан опену јој се учинило као савршен тренутак да крунише своју тениску каријеру и оконча то поглавље живота.

„Моја срећа више није зависила од резултата. Успех за мене је то што знам да сам дала од себе све што сам могла и осећам се испуњено и срећно“, признаје Барти, „Само знам да сам апсолутно истрошена, физички осећам да немам више шта да дâм. И то је за мене успех. Дала сам апсолутно све што сам могла овом прелепом спорту“, додаје.

Свесна је да је можда многи неће разумети, али наглашава да је срећна због своје одлуке и да то сматра за велики успех.

„Еш Барти има толико снова које жели да оствари, а који не подразумевају стална путовања по свету, бити далеко од породице, бити далеко од свог дома за којим сам стално жудела. Никада нећу престати да волим тенис. Али сада мислим да је важно да уживам у следећој фази свог живота као Еш Барти особа, а не као Еш Барти спортиста“, нагласила је.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 31. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару