Читај ми!

Љиљана Благојевић о нишким Филмским сусретима: Таквог фестивала нема на свету

Овогодишње признање „за изузетан допринос уметности глуме у домаћем филму", које носи име великана нашег глумишта Павла Вуисића, припало је Љиљани Благојевић. Награда ће бити уручена током предстојећих Филмских сусрета у Нишу.

„Мислим да је лепота те награде што подсећа на тако великог глумца и великог човека, он је збиља био громада од човека, и од њега се имало шта учити, а ја сам имала ту срећу да снимам са њим, свој први филм Сјећаш ли се Доли Бел", рекла је Љиљана Благојевић, гостујући у Београдској хроници.

Додаје да је као млада, на почетку каријере имала подршку Павла Вуисића, и да је диван осећај бити карика у ланцу великана нашег филма, када је реч о добитницима поменуте награде, међу којима су Бата Живојиновић и Милена Дравић.

Награда „Павле Вуисић" коју је добила Љиљана Благојевић, подразумева и израду монографије.

„Ја сам се збиља толико радовала, иако имам пуно награда, као да сам на почетку каријере, а не овако у зрелом добу", рекла је глумица.

Од својих улога, издваја оне у остварењима Сјећаш ли се Доли Бел и Нож, као и трансформације које су ликови захтевали, мада, како каже, од враћања у прошле ангажмане, више воли да гледа у будућност.

Глумица каже да се радује одласку у Ниш, на Нишки фестивал, и наглашава да је то један од најлепших фестивала.

„Бави се глумцем, и глумац је у центру пажње. Обишла сам и Кан и Венецију, и Берлин и Москву, као фестивале А категорије, а овакав фестивал не постоји у свету. Јединствен је јер се искључиво бави глумцем и глумачком професијом", рекла је Благојевићева.

Најављује наступе са представом Васе Железнове Максима Горког, Народног позоришта у октобру на фестивалу у Русији. У плану су и гостовања у Подгорици и Врању, а и емитовања серија на којима је у протеклом периоду била ангажована - Црна свадба и Кљун.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи