Рене Зелвегер: Постоје већи друштвени проблеми од мог изгледа

На све учесталије критике на рачун њеног изгледа Рене Зелвегер одговорила је оштро. У отвореном писму оскаровка је поново демантовала наводе да се подвргла пластичним операцијама, али се осврнула и на притисак друштва у погледу старења и изгледа жена.

Рене Зелвегер: Постоје већи друштвени проблеми од мог изгледа Рене Зелвегер: Постоје већи друштвени проблеми од мог изгледа

Славна Американка већ годинама се суочава са дежурним критичарима који је оптужују да је бројним операцијама уништила свој изглед.

Гласине су постале све учесталије откако су објављени трејлери и најаве за нови део франшизе Бриџит Џоунс, трећи из популарне романтичне саге кроз коју је свет заволео и Рене Зелвегер у улози симпатичне Британке.

У тексту Можемо ми то боље (We Can Do Better), који је у целости објавио глумица говори о друштвеним притисцима који се врше над женама да изгледају и старе на одређени начин, a посебно je критиковала медије који предњаче у тој причи.

„Ја сам срећна“, пише 47-годишња оскаровка, „Прави је благослов што сам изабрала креативан живот и што имам прилику да радим посао који има смисла и који ме испуњава“.

Глумица је поново порекла приче о пластичним операцијама и бројним хируршким захватима, објашњавајући какав негативан утицај оне имају на друштво.

„Нисам одлучила да мењам своје лице нити сам имала операције око очију. Те информације не би требало да буду од великог значаја за било кога, али се о њима, ипак, расправљало и у круговима угледних новинара чиме су постале део јавног дискурса“, додаје Рене објашњавајући како је то само допринело појачавању друштвене фиксације на физички изглед.

„Можда би требало да мало више говоримо о правим друштвеним проблемима и томе како да их решимо“, закључује вишеструко награђивана глумица.

Чим је текст објављен, бројне звезде су се јавиле да јој пруже подршку на Твитеру, а прва међу њима била је Ребел Вилсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару