Умро Гери Маршал, режисер „Згодне жене“ и „Одбегле младе“

Маршал је умро у уторак у болници у Бербанку у Калифорнији од компликација упале плућа коју је добио после можданог удара, навела је у саопштењу његов публициста Мишел Бега.

Био је спретан у комедији и романсама и имао низ хит телевизијских серија међу којима су Хепи Дејс и веома успешних филмова на благајнама.

Филм Згодна жена из 1990. године постао је један од комерцијално најуспешнијих филмова 1990-их година, а данас се сматра једним од најуспешнијих филмова тог жанра.

Маршал се појављивао као упечатљив споредан глумац у бројним улогама, где је посебно привлачио његов њујоршки нагласак и груб наступ.

Ричард Гир који је са Џулијом Робертс играо главну улогу у Згодној жени, у саопштењу је написао да су „сви волели Герија“, јер је он „био ментор и навијач и један од најсмешнијих људи на свету. Имао је добро срце и враголасту душу. Он је био Гери“.

Почео је своју каријеру у свету забаве 1960-их продајући вицеве комичарима, затим је почео да пише скечеве за емисију The Tonight Show. Тада га је запазио комичар Џои Бишоп који га је одвео у Лос Анђелес да пише за његов шоу.

Показало се да је успешан у писању за смешне ТВ серије и са партнером Џеријем Белсоном писао је сценарије за најпопуларније комедије током 1960-их међу којима су The Lucy Show, и The Dick Van Dyke Show.

У јануару 1979. Маршал је имао три од пет најпопуланијих комедија на телевизији укључујући Срећни дани, која је емитована од 1974 до 1984. године.

После око 1.000 епизода комичних серија, по његовој процени, Маршал се окренуо великом платну, са филмом The Flamingo Kid из 1984. године, причи о одрастању у којој је главну улогу имао Мет Дилон. Маршал је написао сценарио за тај филм и режирао га.

Касније се концентрисао само на режирање. Спајањем Ричарда Гира и Џулије Робертс у Згодној жени направило је огроман хит, а исто је био и филм Одбегла млада из 1999. где су њих двоје поново играли заједно.

Међу његовим хитовима су филм Overboard из 1987. са Голди Хон и Куртом Раселом, Dear God са Џоном Денвером и Џорџом Бернсом, The Princess Diaries из 2001. године.

Гери Маршал биће сахрањен у кругу породице, али се планира комеморација за његов рођендан 13. новембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару