Хоће ли Британци послушати Џегера или Бекама?

На одлуку Британаца током кампање „Брегзит“ утицале су и поруке јавних личности. Сутра ћемо видети да ли су превагнуле препоруке рецимо Бекамових, да је Британији место у Унији, или фронтмена „Ролингстоунса“ који је одавно уверен да треба заокружити излазак.

Влада има јасан став – Лондон не треба одвојити од Брисела. Да у то убеди већину грађана помаже и „Хари Потер“ – заправо књижевница Џоана Ролинг.

„За неколико дана ћемо морати да одлучимо којим чудовиштима више верујемо, која су стварна, а која нису. Све ће се свести на то чија нам се прича више допада, али у тренутку када гласамо, престајемо да будемо читаоци и постајемо писци. Завршетак ове приче, био срећан или не, написаћемо ми“, сматра Роулингова.

Уз књижевницу за останак Краљевине у европском друштву, залажу се и они који су њене ликове оживели на филмском платну.

Ема Томпсон, али и Мајкл Гамбон немају дилему да „Брегзит“ не сме да се оствари. Још на филмском фестивалу у Берлину, Томпсонова је поручила: „Осећам се као Европљанка, иако живим у Шкотској, у Британији. Наравно да ћу гласати за останак у Унији. Боже, било би лудо не гласати. Границе треба да рушимо, не да их подижемо“.

Да – подизању граница, рекао би Мик Џегер. На страни је оних који ће подржати опцију Најџела Фаража и Бориса Џонсона. Још у априлу, када је резултат био скоро па изједначен, позивао је на излазак из Уније.

„Мислим да би земља на кратке стазе могла да осети штету. Дугорочно, ако говоримо о периоду од 20 година, земља би могла да има користи“, убеђен је Мик Џегер, певач легендарних „Ролингстоунса“.

За „Брегзит“ је и његов колега Роџер Далтри који није штедео оштре речи.

Напад у Бриселу, послужио је познатој колумнисткињи Кејти Хопкинс као аргумент више за излазак.

„Следећи пут када вам неко каже да смо сигурнији у ЕУ – сетите се Брисела. Оно што видимо као срце Европе, сада је центар џихадиста“, истиче колумнисткиња Кејти Хопкинс.

Џоан Колинс, злица из Династије, овим поводом се огласила на Твитеру, а истог је става и глумац Мајкл Кејн.

Према најновијим анкетама 43 одсто Британаца сложиће се на гласању са њима. Док ће 45 одсто подржати став чувеног физичара Хокинга и још 150 научника – Британија остаје у европској породици.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару