Добро јутро, господине Груевски, хороскоп је на столу

Македонска јавност је шокирана након што се на „Јутјубу“ појавио видео-снимак који указује на то да бивши премијер и шеф најутицајније владајуће ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски приватне, а можда и најважније политичке одлуке, доноси на основу онога што су му за тај дан предвиделе звезде.

Објављени видео-снимак, који је обелоданио Дојче веле на македонском језику, очигледно је да није део тзв. медијских бомби, које је током прошле године објављивала најутицајнија опозициона СДСМ Зорана Заева у афери „Прислушкивање“, што је Македонију увело у политичку кризу из које та држава још није нашла излаз.

„Добро јутро господине Груевски. Ваш дневни хороскоп је на столу“, чује се на снимку, а следе савети: „Покушајте да се заштитите од неког личног проблема или га бар одложите. Дан је изузетно напет за девице, па не дозволите да ствари измакну контроли. У овом тренутку ситуација је веома сложена. С једне стране покушавате да уведете ред у личном животу, који је на жалост тренутно врло конфузан, док с друге стране, ситуација је под притиском па ће вам сумње у искреност сарадника бити повећане. Пазите на своје здравље, данас је могућа главобоља и недостатак поверења. На интимном плану - без великих промена“.

То је данашње предвиђање за хороскопски знак девица у ком је рођен бивши премијер и лидер ВМРО-ДПМНЕ.

Нема одговора на питање ко је снимио тај разговор - премијер или неко ко је имао приступ његовој канцеларији?

Дојче веле пише да су током јучерашњег дана сви сарадници за комуникацију ВМРО-ДПМНЕ били или недоступни за разговор или нису могли да коментаришу ту ситуацију.

Из разговора је јасно, како се наводи, да је снимљен у пролеће 2012. године током разговора „у четири ока“.

Аналитичари, међутим, нису изненађени проналаском тог окултног открића из живота бившег премијера. Сматрају да је реч о „месијанском синдрому“ повезаном са манијом гоњења.

Комуниколог Петар Арсовски, међутим, упозорава да уколико неко не научи да контролише ситуацију она би могла да метастазира до тачке где имагинарни свет постаје моћнији од стварности.

Уз подсећање Дојче велеа да су многи државници имали и имају своје астрологе, наводи се став аналитичира Сфера Тахирија који каже да све то није вредно коментара.

Социолози, међутим, констатују да су овакве ситуације пре два века можда биле занимљиве, али су данас забрињавајуће.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару