Моћне и лепе

Осим тога што одлучују о важним стварима и што су успешне на разним пољима, оне пажњу привлаче и изгледом. На листама најатрактивнијих дама светске политике има лепотица достојних титуле мис света.

Могућности жена да се укључе у политички свет једне земље зависи од много фактора, пре свега од професионалног, социјалног и образовног статуса, утицаја женских организација.

На одлуку жене да буде политичарка огроман утицај имају традиционална схватања, предрасуде према жени, али и поред тога последњих година све више расте број жена које се баве политиком, а неке од њих се поред великих професионалних квалитета издвајају и изузетном лепотом.

Ева Кали - Некадашња телевизијска водитељка, грчка лепотица која сада земљу представља и у Европском парламенту, пре је била посланица грчког парламента. Рођена је у Солуну и има 37 година. По занимању је архитекта, а пише и докторат из области међународне политичке економије.

Алина Кабаева - Руска лепотица и позната гимнастичарка која има две олимпијске медаље, освојила је 14 медаља на светским и 25 са европским првенствима. Чланица руске државне Думе је од 2007. године. Осим спортским успесима, највећу пажњу привукла је због наводне тајне везе за руским председником Владимиром Путином.

Ангела Герекоу - Још једна лепа Гркиња била је министарка. У влади Јоргоса Папандреуа била је задужена за туризам. Пре него што се отиснула у политичке воде, ова 56-годишњакиња је била славна. Популарност је стекла сликајући се обнажена за Playboy.

Мара Карфагна - Лепа правница рођена је 1976. године, а радила је као модел и телевизијска водитељка пре него што је постала министарка равноправности у италијанској влади Силвија Берлусконија.

Белинда Стронах - Канадска политичарка која је била на челу чак два министарства, сада је успешна пословна жена што је била и пре него што је почела да се бави политиком. Током 2011. године проглашена је за најуспешнију пословну жену у Канади. Ова 49-годишњакиња долази из веома имућне породице, родитељи су јој власници фабрике за производњу ауто-делова, тако да је потпуно јасно од кога је ова лепотица наследила дар за успех у послу.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 16. август 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару