Депардје критиковао Кански фестивал, Оскаре и Оланда

Француски глумац Жерар Депардје критиковао је вечерас у Берлину Филмски фестивал у Кану, престижне Оскаре и француског председника Оланда, али и потврдио своје дивљење руском председнику Владимиру Путину.

„Тачно је да је у Берлину велики фестивал, као у Торонту или фестивал 'Санденс' у САД. То не могу рећи за Кан“, изјавио је 67-годишњи Депардје, који је на 66. Међународном филмском фестивалу у Берлину дошао да представи филм Света љубав редитеља Гистава Керверна и Беноаа Делепина.

Депардје је критиковао бившег директора Канског фестивала Жила Жакоба, за којег је рекао да је „мумија“ и да су нови руководиоци тог фестивала „скроз исти“.

Француски глумац критиковао је и разне анегдоте са снимања филмова, посебно остварање Повратник мексичког редитеља Алехандра Ињаритуја који је велики фаворит на овогодишњој додели америчке филмске награде Оскар.

Депардјеу се није допало снимање тог филма, рекавши да је лепо снимати филм кад кажу глумцима да „ставе балегу на лице јер је она миришљава“.

„Нећемо дирати те Оскаре, јер смо прљави за њих“, иронично је рекао глумац.

Француски глумац нагласио је своје дивљење према Путину због „свега што чини као и због руског народа“ иако се то не допада „многим француским интелектуалцима, као и његовим пријатељима који имају неке замерке“.

„Осећам се као Рус, чак и у иностранству. Како да се не осећам више Рус него Француз с председником којег имамо у Француској? За мене ту нема поређења“, додао је Депардје.

Путин је лично глумцу уру​ч​ио руски пасо​ш​ по​ч​етком 2013. године, када се Депардје преселио из Француске због​ ​високог пореза.

Депардје од тада не крије симпатије према Путину и Русији. Он је пре две године лансирао марку сатова на којима пи​ше​ „Поносан ​ш​то сам Рус“.

Глумац у Француској ужива велику медијску пажњу, јер како је једном приликом сам рекао, „нема длаке на језику“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару