Фифти Сент: Крисе, немој да водиш доделу Оскара!

Апел на бојкот 88. доделе Оскара зато што су номиновани само бели уметници постаје све радикалнији, пошто је и комичар Крис Рок позван да одустане од учешћа на тој гламурозној свечаности, чији је ове године домаћин.

„Молим те да не водиш доделу Оскара“, написао је на Инстаграму репер Фифти Сент, а сличну поруку му је упутио и Тајриз Гибсон, звезда филма Паклене улице 7, преноси Би-Би-Си.

„Нема те шале коју би Рок могао да исприча а која би могла да надомести чињеницу да Академија није именовала ниједног глумца из мањинских заједница“, изјавио је Гибсон за Ју-Ес-Еј тудеј.

По његовом мишљењу, не постоји други начин да се укаже на тај пропуст од бојкота церемоније.

Многи уметници осудили су Америчку филмску академију што ниједан глумац или глумица није номинован за Оскара, и то другу годину заредом.

Холивудска легенда Дастин Хофман је номинације за Оскара назвао „сублимираним расизмом“ који је присутан у целом америчком друштву.

Мајкл Китон, који је прошле године био номинован за улогу у филму Човек птица, не верује у „злобне предрасуде“ гласача Академије: „Мислим само да их је време прегазило“.

Његов партнер у филму Spotlight, Марк Руфало, један је од 20 белих уметника који ће се ове године надметати за неку од глумачких награда.

На синоћњој премијери филма Spotlight у Лондону, Руфало је рекао да „суштински“ подржава оне који позивају на бојкот, али да ће ипак присуствовати додели.

„Имам све симпатије за бојкот и у потпуности разумем зашто се људи буне. Они морају то да чине“, казао је окупљеним новинарима.

„Али ја играм у филму који представља читаву једну другу групу обесправљених људи који немају гласа у свету, а овај филм им много значи“, навео је глумац.

Пре њих, свој глас против овогодишње „беле листе“ номинованих подигли су и глумци Џорџ Клуни, Џејда Пинкет Смит, Лупита Нјонго, као и редитељи Спајк Ли и Стив Меквин.

 

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару