Шон Пен (није) понизио мексичку владу и полицију

Амерички глумац Шон Пен изјавио је данас да је циљ снимања интервјуа с мексичким нарко-босом Хоакином „Ел Чапо“ Гузманом био покретање расправе о политици америчке владе о рату против дрога.

Јавност је, међутим, више заинтригирала чињеница да је амерички глумац провео седам сати у планинском скровишту с Гузманом, док су најтраженијег нарко-боса тражиле мексичке власти.

Мексички криминалац провео је шест месеци у бекству пре него што је ухапшен прошле недеље.

Пен је у центру пажње светске јавности после објављивања интервјуа у часопису Ролинг стоун који је помогао мексичким властима да лоцирају Ел Чапа.

Амерички глумац нашао се на удару критика и да је шест месеци скривао локацију на којој се налазио озлоглашени нарко-бос.

„Јасно је да се мексичка влада осетила пониженом“, рекао је Пен у емисији 60 минута на телевизији Си-Би-Ес.

Он је додао да није одиграо никакву улогу у Гузмановом хапшењу. „Срели смо се недељама пре хапшења, тачније 2. октобра, на месту које није ни близу локације где је ухапшен“, наводи Пен.

Медији наводе да је Гузман пристао да се састане с познатим холивудским глумцем зато што је одувек желео да се сними филм о њему.

Међутим, испоставило се да Ел Чапо није био толико одушевљен састанком с Пеном, колико особом која их је спојила, мексичком глумицом Кејт де Кастиљо с којом је нарко-бос отворено флертовао.

Интервју у магазину Ролинг стоун изавао је лавину критика на рачун холивудског глумца. Замерају му што је дозволио Ел Чапу да ауторизује текст пре објављивања, као и то што Пен није професионални новинар квалификован да извештава о тако озбиљним темама.

„Када добијете причу коју би желео сваки новинар, нормално је да ће то изазвати завист у бранши. Гусман је изабрао мене баш зато што нисам професионални новинар“, одговорио је глумац.

У поруци коју је послао новинској агенцији АП, Пен наводи да нема због чега да се каје, док је у емисији 60 минута изјавио да му је „жао зато што је интервуу изгубио свој смисао“.

„Жао ми је што критичари игноришу поенту интервјуа и труде се само да га доведу у везу с хапшењем“, изјавио је Пен.

Пен је нагласио да је само желео да се детаљније позабави проблемом дроге, коју конзумирају и многи Американци.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару