Блер и Клинтон о Дајаниној смрти

У серији приватних позива, само неколико сати након њене смрти, Тони Блер је рекао Билу Клинтону да је принцеза Дајана „звезда падалица“, као и да су посреди „мутна посла“. Пре скоро 20 година, бивши британски премијер и амерички председник су у разговору открили да су забринути за будућност принчева Вилијама и Харија.

Транскрипт позива из 1997. године открива прилично близак однос двојице лидера, много година након што је Блер дошао на власт, јавља Би-Би-Си

Након смрти лејди Ди у августу 1997, Тони Блер је признао председнику САД да ће му принцеза „лично недостајати“, а даље у разговору наводи да је попут „звезде падалице“, и додаје да је била звезда за све њих.

Клинтон је изјавио саучешће Блеру због Дајанине смрти дан раније, а Блер је одговорио: „То су мутна посла, веома мутна“.

Клинтон: „Грозно је, заиста. Тренутно смо у Мартас Винјарду на одмору и овде је много људи који су је познавали“.

Блер: „Видели смо је пре само неколико недеља када смо ручали заједно са принцом Вилијамом, он је сјајан дечак“.

Клинтон: „Да, заиста сада бринем због те деце“.

Блер: „Била је толико стабилна фигура, у смислу да је децу повезивала са спољним светом. Старији дечак, Вилијам, веома је сличан њој, стоји ногама на земљи, ради све ствари које раде деца његовог узраста“.

Клинтон: „Толико ми је жао због ње. Само што није повратила свој живот“.

Блер: „Проблем је био у њеном начину живота, са помамом медија. Немогуће је не размишљати о томе како је била наметљива у сваком аспекту свог живота. Последњи пут када сам разговарао са њом ми је рекла да нема њених дечака, одавно не би била ту. Цела држава је у чуду“.

Касније током разговора, Блер и Клинтон дискутовали су о детаљима у вези са саобраћајном несрећом у којој је Дајана погинула. Председник Клинтон питао је Блера да ли је телохранитељ преживео и шта се десило са папарацима. Блер је за возача рекао да је наводно пио.

Клинтон: „Тога сам се и плашио. Папараци су их јурили?“ 

Блер: „Кренули су за њима након што су напустили хотел, али и даље не могу да верујем да су репортери толико брзо ишли за њима. Немогуће је да су ишли толико брзо, једноставно познајем Париз. Нису могли да возе том брзином кроз тунеле. Мора да су ударили у нешто на путу, преврнули се и ударили о зид“.

Клинтон: „Све ово је веома тужно“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 26. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи