Читај ми!

Мигранти поново „на мети“ чешког председника

Чешки председник Милош Земан поново се обрушио на мигранте са Блиског истока и Африке, овог пута критикујући исламски вео за који је рекао да неправедно скрива женску лепоту.

„Биће нам ускраћена женска лепота јер ће бити прекривена од главе до пете“, рекао је Земан у разговору са радницима једне месаре у селу Лехотице, на истоку земље.

„То би свакако добро дошло појединим женама, али њих и тако има мало“, навео је 71-годишњи политичар, преноси АФП.

Познат по контроверзним изјавама, Земан је чланице руског рок састава „Пуси рајот“ једном приликом назвао „кучкама“, а у недавном интервјуу чешком радију изрекао је низ псовки, наводећи, између осталог, да је влада „зај...ла“ ствар са законом.

Обраћајући се избеглицама које из Сирије и Авганистана хрле према Европи, чешки председник је пре неколико дана поручио да их „нико није позвао да дођу".

Он је навео да ће једном када се настане мигранти „поштовати шеријат уместо чешке законе“, те да ће „каменовати неверне жене и одсецати руке лоповима“.

Према подацима чешког министарства унутрашњих послова, досад је у Чешкој азил затражило 1.115 особа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи