Читај ми!

Стигли мемоари Елвиса Костела

На 700 страна мемоара чувени британски музичар ирског порекла, Елвис Костело, описује маркантне епизоде своје 40-годишње каријере, јавио је Франс прес.

Стигли мемоари Елвиса Костела Стигли мемоари Елвиса Костела

У књизи Unfaithful Music and Disappearing Ink, Елвис Костело је навео како је 1977. године, фрустриран што није пронашао издавачку кућу у САД, узео електричну гитару и свирао испред једног лондонског хотела где су одсели представници куће „Си-Би-Ес рикордс“ (CBS Records) све док га полиција није ухапсила, преноси Бета.

Тај потез се, ипак, исплатио јер је Костело привукао медијску пажњу и на тај начин су му се отворила врата у САД. Постао је један од поштованих музичара ере пост-панка и њу вејва.

Са 40 година каријере, Костело је у историју рокенрола ушао захваљујући албумима My Aim Is True и Armed Forces.

Елвис Костело, коме је право имео Деклан Патрик Макманус, одрастао је на релацији Лондон-Ливерпул. У мемоарима је навео да су му менаџери променили име у Елвис како би привукао пажњу јавности, додајући шаљиво да његова „лепота и животињска харизма“ му нису то дозволиле на почетку каријере.

Костело је у књизи описао познати инцидент 1979. године кад се видно пијан посвађао с музичарем Стивеном Стилсом и тада је на расистичкој основи извређао музичке иконе, Џејмса Брауна и Реја Чарлса.

Музичар се потом јавно извинио и неколико година касније је био продуцент песме Free Nelson Mandela.

Освојио је неколико престижних музичких награда, Греми и Брит, и ушао је Кућу славних рокенрола. Часопис Ролинг стоун га је позиционирао га је на 80. место листе 100 највећих музичара свих времена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи