Читај ми!

Лу Рид је био „монструм“, волео je да туче жене

Аутор биографије рок легенде Луа Рида, Хауард Соунс, тврди да је амерички музичар био агресиван, нарочито према женама.

Лу Рид је био „монструм“, волео je да туче жене Лу Рид је био „монструм“, волео je да туче жене

У књизи "Notes from the Velvet Underground: The Life of Lou Reed", Соунс наводи да су многи Ридови пријатељи и партнерке рекли да је оснивач чувене њујоршке групе био склон насиљу.

Према писању лондонског Гардиjана, књига говори о „уметниковом креативном процесу, његовом менталном склопу, његовој бисексуалности, три брака и зависности од дрога и алкохола“.

Соунс је током рада на биографији разговарао са 140 Ридових блиских људи и сарадника, укључујићи чланове бенда и породице, познатих личности, бивших жена и љубавница.

„Имао је обичај да вас прибије уза зид, да вам се унесе у лице, удари, протресе. Једном сам тако зарадила 'шљиву' на оку“, испричала је Ридова прва супруга Бети Кронстад.

У књизи, Алан Хајман, Ридов школски друг, такође, сведочи о проблематичном понашању музичара који је на једној вечери у његовој кући ударио своју тадашњу девојку неколико пута у главу јер га је изнервирала својим коментарима.

„Када му је моја жена рекла 'Лу, ако будеш наставио да је удараш, мораћеш да одеш из ове куће', и њу је опалио у главу“, испричао је Хајман.

На основу ових и многих других сведочења, Стоунс, чија ће књига изаћи из штампе 22. октобра, изградио је једну посве нову слику о музичару, човеку раздражљиве природе с наглим променама расположења.

„Обожавао сам његову музику, али морао сам да испричам причу онако како сам је откривао", рекао је Соунс у интервјуу за Дејли бист.

„Након његове смрти о њему се превише позитивно писало. Он је заправо био прилично нељубазан човек. Прави монструм. Сматрам да му израз чудовиште у потпуности одговара“, закључио је Соунс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи