Читај ми!

Куба, Копола кувао пасту студентима

Прослављени амерички редитељ Френсис Форд Копола посетио је ових дана Кубу где је био гост Међународне школе филма и телевизије чијим је студентима припремио своје чувене шпагете.

Редитељ трилогије Кум и ратне драме Апокалипса сусрео се са студентима школе у Сан Антонију де лос Банос како би са њима разговарао о филму и покушао да инспирише нову генерацију филмадџија.

Вишеструко награђивани синеаста је након разговора отишао у кухињу и скувао шпагете са састојцима које је сам донео.

Окружен куварима и студентима, Копола је убацио шпагете у лонац с врелом водом и припремио сос.

„Погледајте ме! Волим да једем... Када сам био у вашим годинама нисам имао новца. Зато сам данас позамашан јер сам јео само шпагете и сир. То је било најјефтиније“, рекао је редитељ.

„Научио сам да кувам како бих имао шта да једем. Звао бих мајку и питао је како нешто да скувам. Или када бих видео нешто што би ми се допало увек бих се потрудио да научим како да то спремим“, навео је 76-годишњи уметник.

Копола је своје филмове снимао на најразличитијим, егзотичним локацијама, а од када су Вашингтон и Хавана одлучили да обнове дипломатске односе, размишља да сними филм и на Куби.

Познати редитељ навео је ту острвску државу као идеално место за снимање филма.

„То је прелепо место. Прелепа земља. Хавана је предиван град“, закључио је Копола, преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи