Читај ми!

Шварценегер поново диригује на Октоберфесту 

У Минхену се одржава најпознатији светски вашар – Октоберфест. Упркос појачаним мерама обезбеђења, ни ове године нису му одолели милиони посетилаца, па ни – Терминатор. 

Минхенска „лудница" звана Октоберфест, са традицијом дужом од два века, недавно је поново отворила врата за своје посетиоце.

Упркос појачаним мерама обезбеђења због опасности од терористичких напада и метал детекторима на улазима, очекује се да ће шарени баварски вашар и ове године посетити око шест милиона људи. 

Иако отвара капије у десет сваког дана, још од пет ујутро посетиоци стоје у редовима, па настаје прави стампедо како би уграбили места у неком од шатора. Ту се, уз велике кригле пива, које служе конобарице у традиционалним дирндловима, алпским ношњама, ужива у аутентичном амбијенту, живој музици и специјалитетима баварске кухиње.

Цене су сваке године све веће, а литарска кригла пива кошта сада 15 евра.

Ни ове године Октоберфесту није одолео његов стални гост, популарни холивудски глумац, легенда бодибилдинга и бивши гувернер Калифорније, Арнолд Шварценегер.

Рођени Аустријанац, који је овог лета прославио 77. рођендан, поново је пред гостима велике сале Марстал дириговао оркестром, рекавши да је Октоберфест убедљиво најбоља фешта на свету. Друштво му је правила девојка, 28 година млађа физиотерапеуткиња из Калифорније, Хедер Милиган, коју је упознао пре 12 година, када се опорављао од операције рамена. 

За очекивати је да је, бар током посете овој манифестацији, популарни Терминатор одступио од своје 80 одсто веганске дијете, које се, према сопственом признању, придржава да би држао холестерол под контролом. 

Октоберфест се затвара 6. октобра. 

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи