Читај ми!

Елвисови авиони ускоро на продају

Два приватна авиона Елвиса Прислија, од којих један опремљен позлаћеним лавабоом и плишаним одељком за спавање, биће продати на лицитацији, најавила је калифорнијска аукцијска кућа „Џулијен“.

Елвисови авиони ускоро на продају Елвисови авиони ускоро на продају

Очекује се да авиони "Lisa Mаrie" и "Haund Dog II", чију је унутрашњост краљ рока сам дизајнирао, достигну цену од 10, односно 15 милиона долара.

Летелице, које више нису у оперативном стању, биле су последњих тридесет година изложене у Грејсленду, Прислијевом имању у Мемфису, у држави Тенеси.

Присли је купио авион типа „конвер 880“ 1975. године од „Делта ерлајнса“, две године пре смрти за 250.000 долара и назвао га „Лиза Мери“ по ћерки.

Славни рокер је потрошио више од 300.000 долара да би средио унутрашњост авиона који је опремио спаваћом собом, собом за састанке, баром и видео-системом повезаним са четири ТВ пријемника.

У летелицу, која је била офарбана у црвено-плаво-белу боју, са Прислијевим слоганом "TCB" (Takin' Care of Business) на репу, могло је да стане 28 путника.

Други авион, назван по једном од његових највећих хитова – "Haund Dog II", купио је те исте године за 900.000 долара.

Присли је највише волео да лети ноћу, на висини од 4.800 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи