Читај ми!

Како је Арнолд постао Конан

Арнолд Шварценегер је протеклих деценија постао једна од најпрепознатљивијих познатих личности на свету. Глумац, гувернер, филантроп. Упркос томе што многи знају да се бавио бодибилдингом, тај део његовог живота ипак је за већину људи прилично непознат.

Сада већ култни документарац Pumping Iron из 1977. године о путу Шварценегера ка бодибилдинг трону даје сјајан увид у тадашњи живот и невероватну количину воље и напора које је уложио у то.

Јединствен поглед у субкултуру о којој већина људи не зна много и од које су, помало са правом, застрашени.

Осим спортском дисциплином, бодибилдинг многи сматрају и врстом уметности, чија је репутација озбиљно уздрмана последњих година због коришћења стероида.

У документарцу има и сјајних сцена са Арнолдом, који даје и пар занимљивих и шаљивих изјава.

Ту се на најбољи начин види да је Шварци пре Калифорније, Конана, Терминатора и Полицајца из вртића био страшан атлета.

Иначе, Шварценегер је освајао такмичење Мистер Олимпија од 1970. до 1975. године (шест пута) и онда још једанпут пет година касније.

Упркос чињеници да је признао да је користио стероиде (који су тада још били дозвољени), Шварценегер и даље важи за једног од највећих бодибилдера у историји.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи