Читај ми!

Почела Новакова „Школица живота“

Најбољи тенисер света у Кадиној Луци код Љига отворио је обновљену основну школу „Сава Керковић“ у којој почиње пројекат „Школица живота“, који финансира његова фондација.

За успесима у тенису не заостаје ни хуманитарни рад Новакa Ђоковића, посебно брига о најмлађима. Најбољи тенисер света у Кадиној Луци код Љига отворио је обновљену основну школу „Сава Керковић“ у којој почиње пројекат Фондације „Новак Ђоковић“ „Школица живота“.

У реконструкцију и адаптацију учионица, изградњу купатила, уређење дворишта и обуку васпитача, куповину наставног материјала и играчака уложено је два милиона и 700.000 динара.

У посету селу, са најбољим тенисером света, дошла је и војвоткиња од Јорка, Сара Фергусон, глобална амбасадорка Новакове Фондације.

 „Наш циљ и мисија Фондације је да обезбедимо свим малишанима широм Србије подједнаке услове за образовање. Док се то не буде остварило сваки човек који ради у Фондацији неће бити у потпуности испуњен“, рекао је Ђоковић после отварања школе.

Малишани су Новаку приредили представу, након чега су му се похвалили великим тобоганом и пењалицом које су добили преуређењем дворишта. Један део дворишта претворен је за ову прилику у ликовну колонију.

Најбољи српски тенисер је након тога са децом посадио дрво пријатељства, а онда и симболично поставио таблу са именом школе, у чему су му помогли малишани.  

„Кадину Луку смо изабрали јер ово село припада Љигу, општини која је једна од најугроженијих у Србији, а следи нам овакав посао и у Рашкој, Книћу, као и Краљеву. Мисија Фондације је да улагањем у децу обезбедимо њихову сигурну будућност, јер како год да буде сутра у Србији, образовање и знање им нико не може узети“, истакао је прослављени спортиста.  

У Кадиној Луци доста времена је као дете проводила директорка Фондације, Новакова девојка Јелена Ристић, чији баба и деда су некада похађали школу која је сада обновљена.

Јелена је посетила општину Љиг у априлу када су разматрани детаљи о адаптацији простора за образовање деце.

Највише је посвећено пажње оспособљавању одељења за предшколце из тог села и околних месних заједница.

Пројекат „Школица живота“, вредан 17 милиона динара, обухвата још и установе у општинама Кнић, Краљево и Рашка, а циљ је стварање бољих услова за образовање деце у Србији.

Након завршетка тениског турнира у Њујорку, Фондација „Новак Ђоковић“ организовала је хуманитарну вечеру на којој је сакупљено 2,5 милиона долара за помоћ угроженој деци Србије.

Међу званицама су били Адријана Лима, Наоми Кембел, Кејт Хадсон, Голди Хон, Дона Каран, Томи Хилфигер, Џими Конорс, Џон Мекинро, Рајан Лохте, Камила Алвеш и многи други. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару