Читај ми!

Гејтс: Џобс је био геније

Бил Гејтс и Стив Џобс су годинама били велики ривали, али како то обично бива, међусобно су се поштовали и разумели. Оснивач „Мајкрософта“, у интервјуу за емисију 60 минута на „Си-Би-Есу“, присетио се њихових разговора, као и последњег сусрета 2011. године. Био је геније за дизајн и до краја је остао позитиван, јер размишљање о сопственој смртности није веома продуктивно, рекао је Гејтс.

Упркос томе што га многи сматрају немилосрдним, а конкуренти често истичу монополистички карактер његове компаније, оснивач „Мајкрософта" Бил Гејтс открио је у емисији „60 минута" на Си-Би-Ес телевизији своју нежнију страну, о дружењу са Стивом Џобсом пред крај његовог живота.

За свог ривала из „Епла" Гејтс је имао само речи хвале, истичући да је Џобс остао позитиван до краја.

„Када је био болестан морао сам да одем и проведем време са њим. Причали смо о томе шта смо научили, о породицама и свему осталом. Није био меланхоличан, већ окренут будућности", рекао је Гејтс у интервјуу.

Оснивач „Мајкрософта" оценио је да је Џобс остао веома позитиван, па му је чак показао брод на којем је радио и на ком се надао да ће проводити одморе.

„Баш се радовао том броду времену које ће на њему провести иако смо обојица знали да су велике шансе да се то неће десити. Размишљање о сопственој смртности није веома продуктивно", додао је Гејтс.

Упркос великом ривалству између две фирме, Гејтс је описао како су он и Џобс одрасли заједно одржавајући пријатељски однос од првог сусрета касних седамдесетих.

Упитан да прокоментарише Џобсов успех Гејтс је рекао да су они направили велики број таблет уређаја пре „Епла", али да су у „јабуци" то урадили на начин који је направио велики успех.

„Његов осећај за дизајн да све мора да се уклопи у одређену естетику. На његовом (Џобсовом) примеру се може видети колико је дизајн битан и где вас све може одвести и какви све феноменални производи могу произаћи из свега тога.

Према његовим речима, Џобс је био генија за дизајн и имао интуитивни осећај за маркетинг који је био фантастичан.

Гејтс и оснивач „Епла" појавили су се заједно на трибини на конференцији All Things Digital. Њихов заједнички наступ изазвао је велику пажњу, а Џобс је на питање о њиховом пријатељству рекао да су се на почетку својих каријера обојица навикли да су најмлађи у просторији, а сада су се навикли да су најстарији.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи