Читај ми!

Тина Тарнер добила швајцарско држављанство

Вратила је амерички пасош, научила немачки језик и положила испит опште културе и историје Швајцарске... Већ две деценије живи у тој земљи, а сада је и званично постала њена држављанка – Тина Тарнер.

Америчка поп легенда Тина Тарнер, међу чијим хитовима су песме Private Dancer и What's Love Got to Do With It, постала је држављанка Хелветске конфедерације, јавио је данас швајцарски лист Блик.

Црвени швајцарски пасош са препознатљивим белим крстом, 73-годишња певачица, која у Швајцарској живи последњих 20 година, добила је у понедељак.

Швајцарски медији су у јануару писали да ће Тина предати свој амерички пасош приликом преузимања швајцарских докумената.

„Не могу да замислим боље место за живот", рекла је тада певачица, истичући као посебну повољност стриктне швајцарске законе о заштити приватности.

Рођена као Ана Ме Булок, Тина данас живи у Киснахту, граду на обали Циришког језера, на северу земље.

Да би добила држављанство морала је да научи немачки језик и положи испит опште културе и историје Швајцарске.

Тина се доселила у Швајцарску 1995. године заједно са својим дугогодишњим партнером, немачким музичким продуцентом Ервином Бахом.

Према писању Блика, њих двоје би требало да се венчају током ове године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи