Читај ми!

Манекенке једу марамице!

Бивша уредница аустралијског „Вога“ Кирсти Клементс у књизи „Фактор Вог“ тврди да манекенке на најразличитије начине покушавају да смршају, а осећај глади сузбијају чак и марамицама! Кирстина исповест освета Роберту Мердоку, бруји модни свет.

Књига Фактор Вог дугогодишње урединице аустралијског издања престижног магазина Вог Кирсти Клементс отворила је Пандорину кутију шокантним описима живота манекенки, патњи кроз које пролазе и напора који улажу да би остале мршаве и задржале посао.

Клементс у књизи која је брзо постала веома популарна, тврди да манекенке неретко једу папирне марамице да би изазвале осећај ситости, гладују по цео дан, завршавају у болници на инфузији због држања дијете, а често су тако слабе да једва држе очи отвореним.

У свету моде, пише бивша уредница Вога, постоји израз „мршава", али и „париски мршава" - термин који описује манекенку која је свакако мршава, али која се додатно изгладњивала само како би на кастингу била одабрана.

Новинарка тврди да је једном три дана провела са манекенком, а при том је ниједном није видела да једе. Девојка је на крају ревије изгледала тако изморено да није могла да гледа, навела је у књизи Клементс.

Кирсти Клементс је 25 година радила за аустралијско издање Вога, а 13 година је била уредница. Преко ноћи је добила отказ и није јој било дозвољено да се опрости од колега.

У свом делу навела је да је отказ добила због промене режима, а многи тврде да је књигу написала само како би се осветила магазину медијског магната Руперта Мердока, за који је радила, преносе медији.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи