Читај ми!

Славни жртве мистериозног сајта

Најновији удар на приватност познатих личности, међу којима су и Мишел Обама, Џо Бајден, Бритни Спирс, Арнолд Шварценегер, Џеј-Зи и Ким Кардашијан, открио је јавности њихове банковне извештаје, адресе и бројеве телефона. Случај истражује америчка Тајна служба.

Прва дама и потпредседник САД, Мишел Обама и Џо Бајден, јесу међу 17 славних личности чији су приватни подаци завршили на мистериозном сајту, а у истрагу тог случаја укључила се и америчка Тајна служба.

На сајту су објављени идентификациони бројеви социјалног осигурања, банковни извештаји, адресе и бројеви телефона познатих, а на „удару" хакера били су и репер Џеј-Зи и први човек Федералног истражног бироа (ФБИ).

Сајт има интернет домен који је некада припадао Совјетском Савезу, а на неким од страница налазе се фотографије које жртве вероватно саме не би објавиле и саркастичне поруке упућене појединим познатим особама.

Администратори мистериозног сајта нису имали милости ни према поп звезди Бритни Спирс, америчком државном тужиоцу Ерику Холдеру, бившој републиканској кандидаткињи за потпредседника Сара Пејлин ни некадашњем гувернеру Калифорније Арнолду Шварценегеру.

Истрагу воде ФБИ и Тајна служба. На сајту је најпре било 11 имена, а за 24 сата од његовог постављања њихов број порастао је на 18, уз могућност бројања посетилаца сајта и линк за налог на Твитеру.

На сајту нема објашњења зашто су појединци одабрани за сајт нити како су објављене информације добијене. На налогу на Твитеру је и порука против полиције на руском језику.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи