Читај ми!

„Тајни агент 002.“

Британска краљица је синоћ дебитовала као глумица – у својој првој филмској улози се показала као сјајна комичарка! Њено Величанство се на церемонији отварања ОИ у Лондону појавила раме уз раме са омиљеним британским акционим херојем – Џејмсом Бондом, и „искочила из хеликоптера падобраном“.

Организатори Олимпијских игара у Лондону најављивали су краљичин долазак као нешто „сасвим спектакуларно". Очекивања су оправдали, јер су краљицу на стадион „спустили" – падобраном!

Појављивању Њеног Краљевског Величанства претходио је и кратак филм, у којем је краљица глумила заједно са Данијелом Крејгом у улози агента 007.

Сценарио прати пут Елизабете Друге до Олимпијског стадиона. Из Бакингемске палате краљицу изводи Бонд, а испраћају помоћник Монти и псићи Вилоу и Холи, да би се необични двојац затим укрцао у хеликоптер.

Потом Бонд обилази све најважније лондонске атракције, а са сваке од њих машу одушевљени Британци са заставицама и другим реквизитима. Изузетна је и сцена у којој хеликоптер лети кроз лондонски Тауер бриџ, за шта је филмска екипа једва добила дозволу од градских власти. Иначе, ово је први подухват те врсте, јер никада раније ниједна летелица није заправо пролетела кроз овај мост.

У узбудљивој завршници, када се приближавају стадиону, Бонд делује као да оклева, размишљајући како да се приземљи. Краљица зато узима ствар у своје руке и за трен ока са падобраном искаче из хеликоптера. Бонду не преостаје ништа друго него да јој се хитро придружи, и обоје напуштају летелицу.

У истом тренутку, публика на стадиону видела је прави хеликоптер из кога су искочиле две фигуре са падобранима у бојама британске заставе.

Илузија је била потпуна када се, чим су падобранци нестали с видика, краљица појавила у истом костиму који је носила у филму!

Они који су томе уживо присуствовали, као и сви други широм планете који су отварање ОИ пратили у својим домовима, слажу се да је краљица показала да и даље уме да се слатко нашали, чак и на свој рачун.

Редитељ Дени Бојл изјавио је да је краљица била „приступачнија него икада пре", а његов колега, продуцент Ник Браун, додаје да је задовољан кратким филмом и да се нада да је публику испунио топлином и радошћу. Ово остварење снимано је у марту и захтевало је много планирања унапред, као и значајну количину новчаних средстава.

У филму је учествовало много статиста, а улога падобранаца била је поверена ветеранима: Герију Конерију, професионалном падобранцу, и Марку Сутану, бившем официру Краљевске војске.

Било како било, краљица је током церемоније остала верна свом достојанственом ставу, иако јој ово неконвенционално „приземљење" сигурно није баш пријало.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару