Читај ми!

Оваквог мајстора за асоцијације ТВ Слагалица још није имала

Такмичар Михаjло Вукајловић из Кузмина је у вечерашњој ТВ Слагалици на самом почетку игре Корак по корак открио решење, а затим је решио обе асоцијације после само пар отворених поља.

У 140. циклусу ТВ Слагалице сусрели су се на плавој позицији, Михајло Вукајловић из Кузмина, професор саксофона у музичкој школи у Сремској Митровици, и на црвеној позицији, Небојша Ђурђевић, културолог, из Београда.

Михајло је већ пред игру Корак по корак имао значајну предност у односу на свог противника, коју је додатно увећао успевши да открије решење само после првог корака – трилер, који га је асоцирао на коначно решење – ђаво. Признаје да му је музичко образовање помогло и прво му је на памет пала Тартинијева виолинска соната Ђавољи трилер.

У првој игри Асоцијација, Михајло даје коначно решење само на основу три отворена поља и то у колони А фаул и поступак и у колони Б наставник. Михајло решава колону А – прекршај и даје коначно решење – СУД и још више увећава предност која је већ износила 100 поена.

Али Михајло Вукајловић ни ту не стаје. У другој Асоцијацији у колони А су отворена два поља: аташе и центар што га асоцира на решење колоне А – култура и одмах даје коначан одговор ДОМ.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара