Читај ми!

„Слагалица" вечерас по 8.000. пут, и даље је мистерија зашто је гледају - сви

„ТВ Слагалица“ је квиз са најдужом традицијом на Балкану и једна од најгледанијих телевизијских емисија у Србији. Прва епизода „ТВ Слагалице“ емитована је 22. новембра 1993. године, у 19 часова, под називом „Музичка слагалица“. Вечерас у исто време – 8.000. епизода „Слагалице" емитује се на Првом програму РТС-а.

ТВ Слагалица је постала, не само најгледанији квиз, већ и најгледанија емисија на свим телевизијама у Србији.

Приказује се без прекида већ 28 година, а сваку епизоду, радним данима, прати и до милион и по гледалаца. Слагалица је стигла до 8.000. емисије. 

Водитељка Кристина Раденковић се тиму квиза придружила пре девет година.

„Двадесет осам година касније имамо онолике конкуренције, и даље је ТВ Слагалица, могу слободно да кажем најгледанија емисија у земљи. Мајка свих квизова, увек смо први, други, трећи. То могу да потврде и остале телевизије, тако да смо поносни што радимо на таквом пројекту и што смо се уписали у историју телевизије", рекла је, гостујући у Јутарњем програму, Кристина Раденковић.

Додала је да је сигурна да ће Слагалице бити бар још 30 година и бар још 10.000 емисија.

На питање о томе, зашто Слагалицу сви гледају, Раденковићева каже да на то питање „нико нема одговор".

„Неко мисли да је због игара, неко због музике, неко због тога да као провери своје знање. Ја мислим да она умирује и тера те да мислиш, и да је зато постала такав феномен", сматра Кристина.

Раденковићева каже да се на снимањима ТВ Слагалице вредно ради и током пандемије. Да такмичари долазе и да нико не одустаје од учешћа.

Питања за Слагалицу састављају шампиони знања у Србији који су и сами били такмичари у квизу: Лука Бојић, Иван Андонов и Ненад Пиштељић.

За квиз ТВ Слагалица је иначе константно пријављено око 5.000 људи, којима, пре учешћа у такмичењу, следе различите фазе тестирања.

„Ја нисам била на тим тестирањима, и не знам да ли би ме пустили да дођем", шаљиво је рекла Кристина.

„Размрдавање" пред финале 

Каже да јој је, поред многих занимљивости са снимања квиза, у сећању остао Марко Савић. Младог такмичара, који је дошао на снимање „мало успаван", Кристина је, како каже „размрдала" пред последњу финалну емисију, и победио је са малом разликом у поенима.

О томе колико је Слагалица популарна, говори и податак да има људи који су квизу учествовали и по седам, осам пута. Игре су се мењале, а четири су постале „сталне" за 28 година. То су Мој број, Асоцијације, Слагалица и Ко зна зна.

Кристина је поводом 8.000. епизоде квиза подсетила и на Милку Цанић, која је била супервизор и лектор, и која је обележила ТВ Слагалицу, и са којом је било, каже Кристина, задовољство радити.

Причајући о реакцијама гледалаца, Кристина каже да их има, и то веома различитих, међу којима су и коментари о изгледу водитељки, кретању пред камерама... 

„Ја разумем људе, да после уласка у 28. годину емитовања, они мисле да на неки начин поседују Слагалицу, даје то и део њихове породице. Разумем да имају сугестије, да им некад нешто смета, да би нешто променили...", прича Кристина.

Говорећи о послу водитеља квиза као што је Слагалица, каже да тај задатак само изгледа „лагано".

„Мораш да водиш рачуна о свему, ти си спона између режије и такмичара, мораш да имаш све у малом прсту, да знаш сва правила. Мени је првих десет епизода било веома трауматично", искрена је Кристина, која се захвалила гледаоцима који верно прате квиз, и обећала још сигурно 10.000 епизода.

недеља, 19. мај 2024.
27° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара