Нова игра у Суперфиналу ТВ Слагалице

Једна од најгледанијих телевизијских емисија, квиз са најдужом традицијом на Балкану, ТВ Слагалица, приказује се без прекида већ 26 година.

Ускоро нас очекује суперфинале, а по чему ће се разликовати, испричала нам је Милица Гацин, водитељка Слагалице, гостујући у Јутарњем програму РТС-а. 

 

„То је финале на које смо ми у Слагалици изузетно поносни, зато што ће у њему учествовати дванаесторица победника циклусâ које смо гледали током ове, 2019. године, као и четворица најбољих другопласираних такмичара. Најбољи од најбољих из 2019. године такмичиће се за 1.000.000 динара и престижну титулу најбољег такмичара у 2019. години.

Овим циклусом смо се потрудили да направимо изузетан догађај за све људе који воле квизове и који учествују у квизовима. ТВ Слагалица постоји 26. година и она је стварно најгледанија емисија у сваком тренутку, на свим каналима и, када помислимо на квиз, ТВ Слагалица је прва асоцијација“, истакла је Милица Гацин.

У игри Спојнице примењиваће се правила из ранијих циклуса с изменом у систему бодовања. (Такмичари спајају десет појмова с леве и десне стране и за сваки спојен пар добијају два уместо досадашњег једног поена.)

Слово по слово је нова игра у ТВ Слагалици, која ће се играти у суперфиналу.

Правила: такмичар има задатак да одабиром слова реши задату изреку или познате стихове, наслов филма, наслов књиге, назив познате слике... У 30 секунди такмичар има могућност да бира понуђена слова азбуке и да их ређа у задати појам.

Свако слово које се налази у задатом појму односи један поен од могућих 30 поена на почетку игре. Свако непогођено слово односи три поена.

Након 30 секунди, такмичару се на екрану додаје помоћ у виду исписа аутора, глумца или творца изреке, после чега такмичар у задатом времену треба да открије задати појам. Уколико такмичар не одговори тачно, право да одговара има други такмичар, који у том случају може да освоји пет поена.

Уколико такмичар потроши све поене у овој игри, нема право да одговара и аутоматски други такмичар стиче право и могућност да освоји пет поена.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару