Рукавице кад им време није

Када нам не преостаје ништа друго до прилично досадна једнобојна комбинација рукавице интересантног дезена или необичне боје могу нас „лансирати“ у центар збивања. Зато се чак и на високим летњим температурама исплати носити их.

Рукавице на 35 степени Целзијусове скале?! Ко би при здравој памети добровољно током лета повећавао температуру тела?

Модни критичари, стилисти, дизајнери и љубитељи „крпица" сматрају да куповина неколико пари интересантних рукавица живих боја у августу није знак да се неко опростио од разума.

Мале чипкане, кожне, платнене полурукавице или рукавице без прстију нови су модни детаљ без којег ниједна особа која прати дешавања у свету моде не може ни да замисли тренди одевну комбинацију.

Такав модни детаљ, тврде упућени, издвојиће поносну власницу (или власника) у свакој групи, без обзира на то да ли је са другарицама кренула на вечерњу пројекцију филма, на прославу рођендана или журку у крају.

Озбиљнијим стилизовањем рукавица дизајнери се баве још од осамдесетих година 20. века када су их Мајкл Џаксон и Мадона увели на велика врата.

Ипак, трендсетерке и креатори се с времена на време сете да мали модни детаљи, попут дизајнираних заштитних бициклистичких рукавица, могу одлично послужити као „састојак" који ће изгледу дати рокерску, панк, вамп, сензуалну или романтичну ноту.

Када нам не преостаје ништа друго до прилично досадна једнобојна комбинација, шарене ципеле, ташна, накит или мини рукавице могу нас „лансирати" у центар дешавања.

Модерне полурукавице које сакривају прсте, док је већи део надланице откривен, могу бити поприлично скупе, нарочито уколико су израђене од квалитетније коже и украшене бројним детаљима.

Слична правила важе и када је реч о рукавицама у којима су прсти слободни, длан заштићен, а зглоб најчешће обавијен једним каишем.

Наравно, има и дужих модела који досежу до лакта и од мекших су материјала. Дизајнери у том случају имају више слободе при комбиновању откривености шаке.

Квалитетан пар рукавица који ће моћи добро да се уклопи са више одевних комбинација можете користити и више сезона. Због тога стручњаци тврде да ће вам се мало већа сума коју ћете морати да издвојите вишеструко исплатити.   

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи