Стиже јесен, прилагодите боје дома данима са мање светлости

У зависности од тога које вам је годишње доба омиљено, можда ћете бити узбуђени што стиже јесен и свежији дани и ноћи. Лепо је у стан унети боје јесени, нарочито у дневну собу, где обично проводимо радосне породичне тренутке и доста времена. Осећај топлине увек је добродошао.

Много је малих трикова које можете унети у свој дом да бисте се осећали пријатно, а савети дизајнерке ентеријера Ванесе Арбутнот су увек добродошли.

Амбијент дома препознаје се по мирису

Корисно је пронаћи мирис који не одговара само сезони, већ и декору ваше собе. Користите богате и топле мирисе који комбинују бергамот, тамјан и јантар. 

Простирке на поду дају простору нови изглед

С јесени температура пада и обично простор делује хладније. Додавање велике вунене простирке може вашој дневној соби дати додатну топлину.

Поставите тепих одмах испод предњих ногу софе и испод столића. 

Осветљење за расположење

Крај лета значи почетак краћих дана и мрачнијих поподнева. Ово је одлична прилика да започнете рад на унутрашњем осветљењу како бисте пронашли савршен амбијент. 

Ако имате камин, нека он буде примарни извор светлости за хладне вечери. Ту су и стоне лампе са слабим осветљењем, топле ЛЕД сијалице за додавање додатне топлине, а што је више жутог светла, осећаћете се пријатније.

Украсни јастуци у разним бојама

Удобна соба није комплетна без додатних јастука. Ако имате кожну или јарко обојену софу, одлучите се за неутралне или контрастне тамне нијансе како бисте тонирали дневну собу и прилагодили је времену.

Не само да вам помажу да се загрејете, већ и делују привлачно. Наранџи, црвени и карамел сјајни су тонови за ово доба године, трансформисаће вашу софу и заиста целу собу.

Мотиви шуме у дневној соби

Мотиви надахнути природом популарни су током јесени. То могу бити слике зечева, јелена, сова. 

Завесе

Промена сезоне је сјајна прилика да себи набавите нови пар завеса. Када напољу падне мрак и киша, навлачење завеса може вашу дневну собу учинити топлијом и пријатнијом.

За јесен и зиму су неопходне прелепе платнене завесе са изолационом пресвлаком. Одаберите топле боје попут црвене и наранџасте како бисте створили пријатан амбијент.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару