Еколошке патике – када љубав уједини Италију и Кореју

Пар и код куће и на послу! Бренд менаџер Ђулијана Борзило, Италијанка из Напуља, и Донг Сеон Ли, Корејац, креативни директор и стилиста за ципеле, осмислили су "Id.eight" – биоразградиве патике које чак и пчеле воле!

Наиме, ова стартап компанија је осмислила оригинално паковање за своје патике: рециклирани картон са семењем које је потребно засадити како би израсло цвеће које пчеле толико воле. Тако се чува њихов опстанак, а самим тим и биодиверзитет.

Овај пројекат не само што уједињује лепоту и дизајн већ и утиче на животну средину.

Њихове патике су направљене од остатака индустрије хране који су у потпуности биоразградиви и од материјала који се могу рециклирати, попут коре ананаса, јабуке, вина (биополимеризација вина, делови јабуке који нису јестиви).

Циљ овог пројекта је да лансирају на тржиште унисекс патике које неће имати скоро никакав штетан утицај на околину. "Made in Italy" је увек гаранција квалитета, а дизајн је инспирисан деведесетим годинама.

Назив пројекта јe "Id.eight", Ид – као идентитет, док је eight, број осам на енглеском, и подразумева бесконачност, кружни циклус и регенерацију.

Патике су у разним бојама, могу их носити и мушкарци и жене (џендер фри). Рођене су из љубави и желе да представљају љубав, ону према моди и ципелама, као и ону рођену из сусрета две културе и две тотално другачије реалности.

Тренутно се производи прототип, док ће од фебруара бити могуће, путем "Kickstartera" познатог сајта који помаже у прикупљању средстава не би ли овај стартап оживео и био у могућности да реализује ове патике које не само да су модерне већ су и пријатељи Земље.

Сви који буду учествовали добиће на поклон неки геџет, а најсрећнији и пар патика, јединствених у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару