Креативни Аранђеловчанин завредио место на најпрестижнијој платформи веб дизајна

На чувеној француској платформи под називом „Омиљени дизајн“ на коју се пријављују дизајнери и агенције из целог света, од пре неколико дана су се нашле и креације постера младог Аранђеловчанина Дејана Ковачевића, коме је прављење веб постера у неку руку, хоби.

Више из знатиижеље и без великих очекивања овај млади графички дизајнер конкурисао је са неколико својих радова. Један од његових постера наћи ће се заједно са креацијама чувених светских дизајнера у књизи, која је многима инспирација у веб дизајнирању.

„То ме афирмише у смислу да нисам само дизајнер који дизајнира неку обичну ствар, обичан флајер, већ да могу много више од тога да понудим и клијентима али и себи, да изађем у сусрет да се и ја у стварности ослободим“, сматра Дејан Ковачевић.

После стицања дипломе графичког дизајнера основао је студио који се бави графичким дизајном. Радио је сајтове за многе институције у Србији и свету, али и у свом родном граду. Редизајнирао је сајтове Народног музеја и Народне библиотеке у Аранђеловцу.

„Мислим да смо успели да побољшамо број посета људи који долазе у наш музеј. Дејан је нашао право решење, шта то посетиоци желе да виде и да  то афирмише на прави начин“, напомиње Дарко Миловановић, директор Народног музеја у Аранђеловцу.

Дејан је на неки начин жело да врати оно време када су нас постери обавештавали о догађањима.

„Желим да тај формат постера буде искоришћен за нешто друго. За преношење порука из уметности и генерално, за преношење порука које могу да имају неки шири друштвени контекст. Тако да они могу истовремено бити и дигитализовани и физички постери на које смо навикли“, наглашава Дејан.

Постер Играј се около већ је објављен на сајту и друштвеним мрежама ове француске платформе. Књига са 365 дизајнерских решења, међу којима је и Дејанов рад, биће издата почетком наредне године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару