Читај ми!

Сва блага Србије у Кнез Михаиловој – туристички радници представљају своје програме

Са летом се не завршавају путовања. Напротив, многи баш пријатне јесење дане користе да некуда отпутују. Своју понуду за наступајућу сезону, у Кнез Михаиловој улици у Београду представљају локалне туристичке организације.

Пред нама су најлепши месеци у години – септембар и октобар, када људи највише путују. Поред септембра и октобра, туристи у целој Европи, воле и април и мај. Широко је поље за путовања, а нема више ни несносних врућина, и, пошто до скијања има још времена, може да се иде на излете, а могу и да се обилазе културно-историјски споменици.

У београдској Кнез Михаиловој улици у Београду, програме представља 55 локалних туристичких организација.

„Читава Србија на једном месту ће овде представити своју туристичку понуду, али и културно-историјско наслеђе, аутентичне сувенире, и производе из Србије, како би дали посетиоцима. Очекујемо пуно иностраних туриста, који су у Београду већ присутни, али и наше суграђане, да добију инспирацију за путовања у јесењим месецима“, рекла је за РТС директорка туристичке организације Србије Марија Лабовић.

Лабовићева објашњава да је јесен као годишње доба посебно актуелна када је у питању виски туризам и да статистика показује да туристи из иностранства нарочито посећују нашу земљу у јесен.

Србија је постала целогодишња туристичка дестинација, чему теже све земље, а први резултати по питању летњих месеци, показују да је сезона била добра.

„Резултати су од почетка догине до сада јако добри. Имамо за чак осам процената више туристичких долазака, и за пет процената више ноћења. Ово је година када поново имамо више страних него домаћих туриста. Педесет два процента су инострани туристи. Када су ноћења у питању, и даље имамо нешто више домаћих туриста.

За првих седам месеци, преко седам и по милиона ноћења. За првих шест месеци ове године, девизни прилив у туризму је за чак 18 процената већи него за исти период прошле године, са реализованих милијарду и 271 милион евра девизног прилива, што показује колико имамо све више иностраних туриста“, закључила је Лабовћева.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи