Читај ми!

Турски Музеј доживљаја Ефеса проглашен за најбољи на свету

Турски музеј “Ephesus Experience“ (Доживљај Ефеса), који се налази у древном граду Ефесу који је на листи светске баштине УНЕСКО-а, освојио је престижну награду на МОНДО-ДР наградама, једном од најистакнутијих светских признања у областима технологије, дизајна и изложби. Музеј доживљаја Турске оставио је траг у свету у категорији „Најбољи музеј“.

Турски Музеј доживљаја Ефеса проглашен за најбољи на свету Турски Музеј доживљаја Ефеса проглашен за најбољи на свету

MONDO-DR Awards, у организацији часописа МОНДО-ДР који излази већ више од 30 година, покренуте су 2017. године у част најбољих инсталационих пројеката на свету. Временом, награде су почеле да славе најбоље пројекте и достигнућа у сектору изложбе и угоститељства, фокусирајући се на дизајн простора, искуство и доживљај посетилаца и техничке инсталације.

Седмо издање Mondo-Dr награда одржано је 12. јуна у Лас Вегасу, а Музеј доживљаја Ефеса проглашен је за најбољи музеј захваљујући оцени независних чланова жирија који су препознали изузетан рад ове институције широм света.

Импресивна симфонија на УНЕСКО локацији

Музеј доживљаја Ефеса, један од првих музеја у свету који комбинује искуствену музеологију са историјским приповедањем, дочекује посетиоце древног града Ефеса у прелепом егејском граду Измиру.

 Ефес, који сваке године привлачи хиљаде домаћих и страних туриста, један је од најзначајнијих градова на свету и међу најинтригантнијим дестинацијама на турској обали Егејског мора. Ефес је од 2015. године на Унесковој листи светске баштине и био је један од највећих лучких градова свог времена.

Користећи импресивне технологије, Музеј доживљаја Ефеса омогућава посетиоцима да лично искусе свакодневни живот, трговину, архитектуру и уметност Ефеса током овог златног доба.

Музеј искуства Ефеса, који је развио ДЕМ музеј, дизајнирао је велики тим који се састојао од архитеката, кустоса, дизајнера, уметника, стручњака за технологију, историчара и археолога из водећих компанија и академских институција у Турској и широм света. Музеј позива посетиоце на незаборавно путовање где ће истражити улице Ефеса, научити о свакодневном животу у прошлости, и открити мистерије античког света.

Ефес је био град још од неолита, али је под Римским царством дошао до пуног значаја као престоница Мале Азије. Као други најважнији град Римског царства, Ефес је растао и напредовао. Његово становништво је било углавном образовано и богато, док су његове зграде биле богато украшене и славиле су добробит и срећу његових становника.

Данас је Ефес један од најбоље очуваних античких градова у региону Медитерана и дом је Артемидиног храма, једног од седам светских чуда старог века.

среда, 03. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару