Читај ми!

Туризам први осети кризу, али се брзо и опорави јер је путовање потреба а не луксуз

У Лондону је одржан највећи сајам туризма који је окупио туристичке раднике из целог света. Куда ћемо путовати, како и по којој цени главне су теме туристичких посленика.

Ћудљива клима, нестабилна политичка ситуација, инфлација. Све су то изазови с којима се туризам суочава, али преживљава.

„Путовање је потреба. Није луксуз. Важно је некуда отићи, одморити се и зато се после сваког великог проблема у свету туризам брзо опоравља“, каже Војкан Адријан из Румуније.

Туристичким радницима највећу главобољу задају млади.

„Они планирају путовања под утицајем друштвених мрежа и инфлуенсера, а то није права слика путовања и доживљаја“, истакао је Ихсан Ајкол из Турске.

Масовни туризам више није у моди. Сад се траже скривени туристички драгуљи, здрава храна, дружење са локалним становништвом.

„Потребно је да очувамо природу за унуке и праунуке да и они имају шта да понуде гостима“, нагласила је Тања Млакар из Словеније.

Србија на сајму у Лондону представља све своје атракције, али сада има и карту више, Експо 2027. 

„Имали смо већ неколико састанака са министрима из различитих земаља којима смо презентовали Експо 2027 и показали су заинтересованост да буду присутни. Оно што је нама интересантно је да већ имамо потврду једног конгреса за јун 2027. јер им је интересантно да организују пословне догађаје у време трајања изложбе, како би обишли и Експо“, објашњава Марија Лабовић, директорка Туристичке организације Србије.

Туристички радници, можда више од свих схватају важност очувања природе. Мисле о сваком детаљу, па тако пропуснице за улазак на Сајам више нису пластичне него папирне, и то од рециклираног папира. 

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво