Читај ми!

Београдски туристички фестивал за крај летње сезоне

Фестивалом на Тргу Републике, Београд се поздравља са летом и дочекује прве јесење госте, јер туристичка сезона у нашој престоници траје свих 365 дана. На бини 15. и 16. септембра хорови, културно-уметничка друштва, музичке групе, који репертоаром славе Београд.

Нису временске прилике биле идеалне, али је Београд имао успешну сезону с гостима из целог света, највише из Европе и региона. Ако се тренд настави, биће ово рекордна година за престонички туризам.

„Леп начин да се захвалимо Београђанима што су били тако добри домаћини и опет нам у Београд довели велики број посебно страних гостију где је, у првих шест месеци у односу на исти период прошле године, остварено 22 одсто више ноћења“, истакао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

На централном градском тргу и лепоте Републике Српске, градови Бањалука, Требиње, Мостар, рафтинг Врбасом.

Драго нам је да дођемо и ми код вас и ви код нас. Београд је велики град, леп, одлично се овде осећамо као код куће, што би се рекло. Увек се радо одазовемо позиву, кад год нас Београд зове“, каже Далибор Ћуп из Туристичке организације Бањалуке.

Уметници и чувари старих заната изложили су своја дела. Посебно је занимљив вежени накит. Весна каже да је прве бодове научила од баке.

„Знање сам допунила похађајући курс у Манаковој кући, што свима препоручујем, то је курс традиционалног веза, а планирам и на златовез. Мени је то нешто јако лепо, делује смирујуће.

Док са бине допиру ноте најлепших песама о Београду, публика ужива.

Београдски туристички фестивал траје два дана. Ако сте пропустили дешавања првог дана, дођите у суботу. На истом је месту.

среда, 04. октобар 2023.
23° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"