Читај ми!

Камене капе Ђавоље вароши, лековита вода, нови хотели - куршумлијска област спрема се за све више посетилаца

Туристичка организација Србије, организовала је обилазак познатих туристичких дестинација у општини Куршумлија, Пролом и Луковске бање, Ђавоље вароши. Са новим садржајима у тек изграђеним хотелима и са путном инфраструктуром, која се увелико сређује, овде се надају знатно већем броју туриста наредних година.

Један од туристичких бисера Луковска бања прошла је, за двадесетак година, трновити пут од недођије до једне од најпрестижнијих, са око четири стотине места у три хотела, који су у овом периоду изграђени.

„Када говоримо о самим гостима, који посећују Луковску бању, то су свакако они, који овде долазе ради лечења и одмора, а заправо ту су и они велнес гости, који првенствено долазе ради уживања, купања у базенима испуњеним термалном водом, шетњама шумовитим Копаоником", рекла је Наташа Тодоровић, управница хотела „Бела јела" у Луковској бањи.

У срцу Радана, једне од најлепших , а још увек неоткривених планинских лепотица у нашој земљи, деценијама се развија и из године у годину постаје све привлачнија као идеално место за одмор и лечење туристима, Пролом бања, са надалеко познатом пролом водом.

Незаобилазно место за посетиоце на овом подручју већ годинама је и својеврсни природни феномен Ђавоља варош, са јединственим земљишним фигурама, на чијим се врховима налазе камене капе.

„Када гости дођу овде, имају могућност да шетају стазом кроз грабову и храстову шуму, диве се фигурама, које су настале ерозијом, имају могућност да виде атрактивне изворе киселе воде, који су у јарко наранџастој и црвеној боји", каже туризмолог Марина Цветковић.

Цела област Куршумлије изузетно је богата вредним фрагментима и сећањима на средњовековно наслеђе, пре свих величанствени манастир Светог Николе, прва задужбина Стефана Немање, која дуже од девет векова бди над овим градом. У Туристичкој организацији Србије истичу да је ово свакако једна од најсадржајнијих туристичких тура у Србији, која гарантује пријатан одмор и узивање за сва чула.

„Требало би да људи виде ово и да доживе ову прелепу, фантастичну природу овде и да део свог одмора, који можда планирају негде другде да проведу, да проведу и у овим бањама овде", изјавио је Предраг Станић из Туристичке организације Србије.

Туристичка понуда овог краја биће ускоро употпуњена још једном бањом, Куршумлијском, која се убрзано уређује и прве госте у потпуно новом, реновираном хотелу, али и природном амбијенту, примиће већ на јесен.

петак, 05. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару