Читај ми!

Време Златара тек стиже, а сваки његов предео већ заслужује разгледницу

Планина Златар, дуго запостављена, последњих година убрзано се развија, а интересовање туриста и инвеститора је све веће. Неопходна су и улагања јер је туризам, уз пољопривреду, стратешка грана нововарошке општине, и услов да се задрже млади.

После успешног туристичког лета, јесен је на Златару у свом богатству боја, миру и тишини предела, од којих сваки може да се нађе на разгледници.

Ретки посетиоци уживају у природи, док су неки, посебно најављени у организованим групама, због свеопште ситуације, боравак померили за неко друго време.

Заљубљенике ипак Златар привлачи у свако доба.

„Златар је моја омиљена планина, тако да сваки пут се враћамо са великом жељом и, што се мене тиче, увек је доста зеленила и неке лепе енергије", каже Јована Кнежевић из Ниша.

„Водим неке странице на друштвеним мрежама које се баве промоцијом туризма, и могу вам рећи да је веома добар одзив код публике кад окачимо неке фотографије са Златара", додаје Милан Кнежевић, такође из Ниша.

Повећан број и интересовање туриста показали су и проблеме, односно шта то све Златару недостаје.

Осим додатних туристичких садржаја, сада се граде пре свега они намењени спортистима и рекреативцима. Уз повећану градњу, нове хотеле и апартмане неопходно је решити и инфраструктуру која их прати - путеве, воду, струју, канализацију, јер је све недовољно и за садашње, а посебно за будуће инвестиције.

Уз сопствена средства, помоћ државе им је драгоцена.

„Радимо један пројекат решавања канализационе мреже у другој зони Златара, и то је један од најважнијих пројеката поред пута који смо урадили, поред расвете коју смо урадили, поред модернизације путева у другој зони Златара које ћемо урадити, јер су предвиђени - овим пројектом од 50 милиона динара које инвестира Министарство привреде и буџет локалне самоуправе. Верујемо да ће време Златара тек доћи", истиче председник општине Нова Варош, Радисав Васиљевић.

Златар има и своја језера и на њима се сезона приводи крају, а сви који се на било који начин баве туризмом - прижељкују још боље туристичке дане.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару