Читај ми!

Власинско језеро, оаза мира и нетакнуте природе на 1.200 метара

Власинско језеро са нетакнутом природом идеално је место за одмор, али недовољно је смештајних капацитета. Да се унапреди туризам и угоститељство, привуку инвеститори, кроз радионице општина Сурдулица, Туристичка организација, Министарство без портфеља задужено за развој недовољно развијених општина и компанија "Кока-кола" реализују пројекат "Власина-чиста љубав".

Мир и тишина око Власинског језера које се налази на 1.200 метара надморске висине. Окружено је нетакнутом природом, привлачи највише спортисте, рекреативце, али и госте жељне одмора.

Власина је предео изузетних одлика, заштићено подручје, законом је забрањено уређење плаже и приобаља, а потенцијала за развој туризма има.

"Ту пре свега мислим на пловећа острва као нешто што је најважније, на спортско рекреативне потенцијале које нама ова надморска висина на којој се налазимо нуди", истакла је Јелена Арсић из Удружења "Чувари Власине".

Да прими више гостију Власини недостају смештајни капацитети. Раде само два хотела која примају стотинак гостију. Није урађена ни категоризација свих објеката.

"Наши објкекти су категоризовани, ушли смо у систем плаћања пореза,
радимо легално што би се рекло", рекао је Југослав Петровић из Врања.

"Изузетно је важна хигијена, рецимо кревети не могу да буду на спрат. Каква ће да буде окућница, какав ће да буде паркинг. Једноставно људи морају да знају шта се данас тражи", истакао је проф. Радомир Стојановић, стручњак из области туризма  и категоризације објеката.

Пре доласка инвеститора неопходно је сачувати природну средину, саградити канализациони прстен.

"Имам обећање, разговарао сам, да треба да крене реализација изградње канализационог прстена, видећемо из којих ће то инвестиција, да ли ће из ових од кинеског кредита или не знам из којих пара", истакао је Новица Тончев, министар без портфељаЗа изградњу канализационог прстена око Власинског језера потребно је осам милиона евра.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару