Читај ми!

Ове године госте Златибора очекује и богато културно лето

Уз тренутно најпосећенију туристичку атракцију, најдужу панорамску гондолу на свету, богату понуду у планинском центра Торник и друге занимљиве садржаје, туристички посленици Златибора очекују још једну успешну летњу сезону. Томе ће допринети и за ову сезону посебно богат и разноврстан програм са готово 50 дешавања на више локација, у оквиру манифестације „Златиборско културно лето“.

У јуну од викенда до викенда, сада већ сваки дан, на Златибору борави и до 20.000, махом домаћих, туриста који уживају у благодетима најпосећеније српске планине.

Уз тренутно најатрактивнију Голд гондолу, туристима су на расплагању и други, занимљиви садржаји и дестинације.

„Треба напоменути да сви локалитети раде, сви су отворени. То су локалитети попут Стопића пећине, музеја Старо село Сирогојно, водопади у Гостиљу, али и остале атракције на територији наше регије – природни резерват Увац, Национални парк Тара, Мокра Гора са возом Шарганском осмицом“, напомиње Владимир Живановић, директор Туристичке организације Златибора.

Први пут за ову сезону припремљен програм у оквиру Златиборског културног лета, биће одржан на три локације – у порти храма Преображења, Културном центру и летњој позорници на Краљевом тргу, у центру планине.

„На летњој позорници на Краљевом тргу концерт Марије Шерифовић, Дејана Петровића, Синфонијског оркестра РТС-а, велики број дечјих представа, анимација, концерти џез бендова. У порти цркве бих издвојио беседе глумца Петра Божовића, Небојше Дугалића, док ће у Културном центру биоскопске пројекције бити приказиване сваког дана, а субота је резервисана за представе, махом београдских позоришта“, додаје Живановић.

И то није све. Домаћини најављују и концерте изненађења, и подсећају на нове, уређене пешачке стазе до скривених предела Златибора.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 08. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару